Navarcles té un primer projecte de nou pavelló

La proposta té un pressupost d'uns 2,3 milions d'euros, però el consistori confia que es rebaixaria.

L'Ajuntament de Navarcles té sobre la taula un primer projecte de nou pavelló esportiu municipal, pensat per substituir l'actual recinte i que es construiria en una nova ubicació. El motiu és resoldre la situació de l'equipament existent, que presenta problemes en l'estructura i d'adaptació a les normatives actuals (vegeu desglossat).

Ara bé, el consistori no té encara definida en aquest moment quina serà la solució definitiva per a aquest equipament, atesa l'actual situació de crisi econòmica, i es dóna de coll tot l'any vinent per acordar una solució definitiva i començar a executar-la el 2014.

La proposta que l'equip de govern navarclí té ara a les seves mans és un projecte redactat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de la Diputació. Si, finalment, s'opta per aquest plantejament, el nou pavelló s'alçaria a la zona on ara hi ha la pista d'atletisme, i el projecte preveu fins i tot l'espai per a un futur trasllat del camp de futbol per ubicar-lo just al costat.

La instal·lació que es planteja és un pavelló que tindria l'accés pel que ara es coneix com el Camí de l'Argila, amb una pista poliesportiva delimitada amb tanca per a la pràctica també de l'hoquei patins, i graderia fixa en un dels laterals amb capacitat per a unes 200 persones. Entre els elements destacats que s'hi preveuen hi ha els acabats exteriors amb fusta, una zona de vestidors pensada perquè també pugui ser utilitzada per al camp de futbol si en el futur es reubica al costat, i una sala polivalent que quedaria situada sota el vestíbul principal.

L'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, ha explicat que "som conscients que afrontem aquest problema en un moment molt complicat, perquè les administracions no volen ni sentir a parlar de construir infraestructures noves", però subratlla que "si fem aquest plantejament no és pas per caprici, sinó perquè tenim una necessitat". Ferrer ha destacat que "tenim un pavelló envellit, amb els problemes que això suposa, i que si optéssim per remodelar-lo adaptant-lo el cent per cent a totes les normatives ens sortiria més car que fer-lo de nou".

El projecte redactat per la UPC estima el cost d'aquest nou pavelló plenament acabat en uns 2,3 milions d'euros. Aquest seria el preu de sortida, però l'alcalde navarclí considera que una de les oportunitats que ofereix la situació actual en l'àmbit de la construcció és que amb les baixes pressupostàries que s'acostumen a donar en el moment de la licitació "ens podríem situar perfectament per sota dels 2 milions, quan fa ben pocs anys per una infraestructura d'aquestes característiques se'n pagaven més de 3 milions".

L'Ajuntament veuria totalment assumible tirar endavant la construcció del nou pavelló "amb unes condicions normals" de línies d'ajut per part d'altres administracions, però en l'actual s'obren els dubtes.

És per això que el govern navarclí vol esperar a veure quina situació es planteja en programes de subvenció habituals com el programa Xarxa de Diputació, el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, o la secretaria general de l'Esport abans de prendre una decisió. "Si ens donessin algun d'aquests plans d'ajust podríem arribar perfectament a aquest pressupost, ja que la nostra situació actual com a Ajuntament permet un cert marge d'endeutament", afirma Llorenç Ferrer.


Font: Regió 7
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top