Ndavant / Clece fa el Facility Management més efectiu i econòmic

Ndavant, filial multiserveis del Grup Clece, ofereix serveis FM (Facility Management) dissenyats a mida de les necessitats. Els avantatges per les empreses que gestionen o ocupen edificis són evidents:

•             Contracte únic, amb reporting i gestió des d'un únic interlocutor, dedicat al 100% en temps i expertise al client.
•             Especialització, amb professionals dins del grup empresarial coneixedors de cada àrea: manteniment, neteja, jardineria, seguretat, eficiència energètica...
•             Eficiència, evitant llacunes entre subcontractes i maximitzant els temps de resposta.
•             Reducció de costos, minimitzant els marges associats a les subcontractacions i els costos indirectes de gestió.
•             Unificació de criteris de qualitat i processos entre diferents zones geogràfiques.
•             Innovació en processos i tecnologia, fruit de les sinèrgies.
•             Més recursos, amb equip mixte al servei de l'empresa, format per les gerències de Ndavant i Grup Clece i per les noves incorporacions, que suposen un número considerable d'unitats mòbils a cada zona.
•             Optimització de la resposta en moments d'estacionalitat i contingències.


En definitiva, un sistema competitiu en qualitat i preu que permet a les empreses centrar-se en la seva activitat principal i delegar la gestió integral dels edificis en professionals.


FM: Integració vertical i especialització per àrees

El concepte del FM és senzill: gestionar immobles i serveis de suport amb una visió integral, que garanteixi l'eficiència en la gestió dels espais, de les persones, dels processos i de la tecnologia, guanyant qualitat i eficàcia.

Les reticències habituals a l’hora de plantejar-se un contracte de FM són les relatives a la manca d’especialització d’alguna de les prestacions integrades. És a dir, una empresa especialitzada en neteja difícilment pot oferir un servei de manteniment de qualitat, i a la inversa. Clece, amb més de 70.000 treballadors, està organitzada per gerències amb una activitat determinada: gerència de neteja, gerència de manteniment, de seguretat, de jardineria... Aquesta organització permet disposar de personal altament qualificat en cadascun dels serveis. Altres empreses del sector han d'optar entre adaptar el perfil dels seus equips a cada àrea o subcontractar-les.

Per tant, Ndavant / Clece substitueix la subcontractació, i els costos associats, per una integració vertical que conserva l'estructura de cada branca d'activitat. Pot oferir així un ventall més ampli de serveis, troncals o auxiliars, integrats i alineats amb la filosofia de cada client. Perquè aquest és l'objectiu final: acabar formant part del projecte global i de l'ADN del client.

Aquest objectiu queda limitat a companyies solvents en recursos i capacitats, amb experts en temes tant diferents, pel que fa a la gestió d'edificis, com són la legislació, RRHH, prevenció de riscos, aprovisionaments, contractacions, gestió d'eficiència energètica, gestió financera, plans de contingències i emergències, gestió ambiental i sostenibilitat, tecnologia, qualitat, comunicació...


Alguns exemples d’eficiència en Facility Management

Ndavant gestiona el contracte de FM a Catalunya d'empreses de primer nivell dels sectors industrial, energètic i bancari.

Els serveis prestats sota la modalitat de FM inclouen neteja, manteniment, jardineria, seguretat, gestió energètica i serveis auxiliars, tant als edificis de serveis generals com als centres operacionals. Són més de 50 immobles que sumen una superfície aproximada de 100.000 m2 distribuïts per tota Catalunya.

L’estructura de gestió disposa d’un centre operacional a Madrid, des d’on es gestionen l’administració, la gestió energètica, els espais i la interlocució del servei.
 

A nivell de Catalunya es disposa d’un Facility Manager responsable de gestionar tots els serveis i atorgar valor especialitzat a cadascun dels serveis. Tant a l’inici de la prestació, com en el transcurs del període contractual, es disposa del recolzament i assessorament dels diferents gerents d’activitats.

És evident que les problemàtiques inherents al servei de neteja requereixen d’una estructura tècnica qualificada que doni suport i supervisió a l’activitat, així com a serveis com són el manteniment o la jardineria.


Els clients de Facility Management, més exigents

Les companyies dels esmentants sectors -bancs, energètiques, indústries- estan dotades de les eines de gestió més exigents del mercat i els proveïdors que opten a prestar serveis han de tenir a l'abast els recursos i capacitats necessaris per satisfer-les. No es tracta de disposar d’un equip exclusiu i limitat, sinó d’un equip multidisciplinari format per especialistes de cada gerència que operi amb flexibilitat, rapidesa i eficàcia.

Aprofundint, suposa adaptar els protocols al sistema de comandes i facturació propi del client, així com al sistema d'homologació del personal pel que fa a la formació, a la prevenció de riscos laborals i als requisits documentals, entre d'altres. Des de Ndavant / Clece es pot satisfer des d'un punt centralitzat aquesta càrrega exhaustiva de treball documental, que és sostinguda en el temps.

Al marge de la part documental, l'exigència també ve donada per auditories externes de periodicitat setmanal i pel compliment dels “in vigilando”.

Els KPIs de control de l'empresa examinen nombrosos camps, dels que destaquen el temps de resposta del correctiu dels edificis, el compliment del manteniment tècnic legal, el manteniment del preventiu o les games de neteja superiors a 6 mesos, com és el polit del terra. Aquests indicadors clau són lliurats en informes automatitzats, que abasten tots els paràmetres requerits.

Les enquestes de satisfacció sobre els serveis prestats a aquestes empreses de primer nivell avalen que el Facility Management és un sistema de gestió percebut com de qualitat.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top