Nébula, una col·lecció d'il·luminació urbana per a projectes ambiciosos i eficients

Nebula és una col·lecció d'il·luminació urbana dissenyada en col·laboració amb els arquitectes nord-americans Skidmore, Owings & Merrill (SOM).

El sistema dʻil·luminació Nebula proporciona una gran flexibilitat per aconseguir plans dʻil·luminació ambiciosos i eficients. Dissenyat per complementar amb elegància qualsevol espai públic, combina a la perfecció amb un entorn contemporani i històric.La col·lecció es compon de projectors, balises lluminoses i sistemes de llum. Aquests últims compten amb tres tipus de capçals de lluminària i dos pals de quatre alçades diferents: 5, 5,9, 6,8 i 7,7 metres.Segons Carlos Madrid, director associat de SOM Los Angeles, els primers passos en el procés de disseny d'aquesta col·lecció van ser fer una enquesta per entendre el que calia al mercat. Un cop van descobrir com s'hauria de veure el producte, van crear moltes opcions diferents entre el dissenyador d'il·luminació i l'equip de SOM. A partir d'aquí, van esbrinar la capacitat d'ajust, la flexibilitat i com podien oferir més opcions. La manera com van arribar a la solució entre els tres diferents grups va ser molt fluida segons constata Madrid.

Pel que fa a l'aparença icònica d'aquesta col·lecció, des del començament del projecte tenien clar que l'estètica era molt important. “Ens vam prendre la llibertat d'allargar una mica la part superior del llum per assegurar-nos que la proporció i l'estil fossin diferents dels que hi ha al mercat, però no volíem que fos exagerat ni que quedés antiquat. També ens preguntàvem com es veuria el sistema d'il·luminació durant el dia, cosa que també determina la forma general i la materialitat. Havia de ser respectuós amb el seu entorn i intentar ser el més clàssic i atemporal possible. Volem embellir les nostres ciutats no només avui sinó demà perquè el sistema d'il·luminació hi serà durant 20, 30 o potser més anys”, sentencia Madrid.


 
Principals característiques:

-3 tipus de capçals de lluminàries: Small, Large i Venezia. Els capçals de les lluminàries Nebula es componen de dues fonts de llum. Es poden controlar junts o per separat. Distribucions simètriques i asimètriques, així com angles de feix des de molt estret (10 º) fins a ampli (80 º), temperatures de color de 2700 a 4000 K, incloent Àmbar i RGBW, són només algunes de les opcions a triar per configurar.
-El paquet òptic consta de 8 geometries
-Flux lluminós de 350 lm a 4000 lm per font de llum
-Aïllament elèctric: classe II, classe I (sota demanda)
-Protecció del recinte: IP66, IK08
-Temperatura de color: 2700 K, 3000 K, 3500 K, 4000 K, RGBW, ambre
-Pantalla de vidre transparent o prismàtic
-Protecció contra sobretensions: fins a 10kV/10kV
-El color estàndard del sistema Neri és el gris. Altres colors disponibles són: blanc pur, blanc alumini, negre atzabeja, verd molsa. Hi ha acabats addicionals disponibles per als capçals de les lluminàries: anoditzat platejat, daurat, bronze, marró i negre anoditzat.

VEURE VÍDEO NEBULA

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top