Norma Tècnica de Relació amb Auditors en l’àmbit del Sector Públic

‎S’ha publicat la nova Norma Tècnica de Relació amb Auditors en l’àmbit del Sector Públic, emesa per la IGAE amb l’objecte d’establir un procediment que reguli les actuacions, relacions, funcions i responsabilitats en aquesta matèria. L’emissió d’aquesta Norma Tècnica substitueix a la norma vigent fins ara sobre col·laboració amb auditors privats en la realització d’auditories públiques, d’11 d’abril de 2007.

Els canvis més rellevants respecte a la Norma anterior són els següents:

•    S’amplien els supòsits que donen lloc al sorgiment de relacions entre els auditors públics i els privats i entre auditors públics dels diferents estaments i administracions públiques, bé per contractació (auditors privats) o concurrència (auditors privats nomenats mercantilment en components de comptes consolidats) o conveni (auditors públics) o relació de successió (públics i privats).

•    Es contempla l’extensió del compliment dels requisits de protecció de la independència establerts per als auditors públics també als privats que participin en la realització d’auditories públiques.

•    S’estableixen les bases per a desenvolupar, en el seu cas, els protocols o guies corresponents basats, entre altres, en les NIA-ES-SP que estableixen les relacions entre membres de l’equip de treball, en la NIA-ES-SP 1510 R Treballs inicials d’auditoria-Saldos d’obertura i NIA-ES-SP 1600 Consideracions especials-Auditoria d’estats financers de grups.

•    S’inclouen quatre annexos que detallen les principals actuacions a realitzar pels auditors públics en la supervisió de l’actuació dels auditors col·laboradors (privats o públics) contractats o convinguts per a la realització de la auditoria pública.

Aquesta Norma Tècnica s’estructura, després d’una introducció, en un apartat referit a l’objecte, li segueix l’àmbit subjectiu d’aplicació, posteriorment s’inclouen definicions de determinats termes d’auditoria i les situacions en les que es poden agrupar les relacions entre l’auditor públic i l’auditor privat i entre auditors públics conseqüència de l’auditoria en l’àmbit públic i es fa referència a la possibilitat d’accés de l’auditor públic a la informació resultant dels treballs realitzats per auditors privats sobre entitats del sector públic. A més, s’estableix un annex que recull les funcions del responsable de l’auditoria i del director d’auditoria per a la coordinació, verificació revisió i recepció del servei contractat/convingut.

Aquesta Norma Tècnica s’aplicarà per a les auditories realitzades durant l’exercici 2021 i, en cas de ser auditories de comptes, sobre els comptes anuals tancats a partir del 31 de desembre de 2020.

Podeu accedir a la resolució a través del següent enllaç


Autora: Sara Gómez
Faura Casas

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top