Nou impuls del Consorci de Residus a la recollida d’oli domèstic amb 33 nous contenidors al Vallès Occidental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, han donat un nou impuls a la separació selectiva de l’oli de cuina. S’estan instal•lant 33 nous contenidors que amplien la xarxa de recollida i l’apropen a la ciutadania. En total el Vallès Occidental compta ja amb 119 contenidors taronges de recollida d’oli que, repartits per 17 municipis, donen servei a més de 650.000 persones. D’aquesta manera es facilita el reciclatge de l’oli de cuina per tal de poder-lo usar de nou, transformant-lo en biodièsel i en altres productes com sabó.

El Vallès Occidental disposava fins ara de 86 contenidors de color taronja on portar l’oli de cuina usat en ampolles de plàstic. En les properes setmanes, el Consorci ampliarà en 33 contenidors distribuïts pels diferents municipis, que estaran disponibles per a continuar i millorar aquesta tasca de recollida. Aquest matí ja han quedat operatius els contenidors nous de Barberà del Vallès i de Terrassa. També es poden utilitzar ja els de Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls.

El president del Consorci i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, ha encoratjat els ajuntaments “a poder tenir més contenidors arreu de la comarca per evitar que l’oli de cuina usat es llenci per la claveguera, es podrà reciclar i es podrà reutilitzar. Des del Consorci ho seguirem impulsant per un medi ambient millor per a tothom”. Per la seva banda, el vicepresident del Consorci i regidor de Terrassa, Marc Armengol, ha explicat que “a Terrassa arribem ara als 25 contenidors a 22 barris de la ciutat, i es sumen a les deixalleries i als punts de deixalleria mòbil a banda de la recollida que es fa porta a porta a establiments”.

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei comarcal la porten a terme dues empreses d’inserció sociolaboral. A la zona est de la comarca, CIPO, i a la zona oest, Fupar. Amb aquest servei el Consorci de Residus aposta per oferir sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

L’oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix un tractament especial, com moltes altres petites fraccions que no suposen un gran volum de residus però si que suposen un greu problema ambiental. L’oli de cuina usat no es pot llençar per l’aigüera, un litre d’aquest oli pot contaminar al voltant d’un milió de litres d’aigua. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram.


Evolució positiva de la recollida d’oli domèstic

El servei comarcal de recollida d’oli domèstic ha tingut una resposta molt positiva per part de la ciutadania des de l’any 2009, amb la instal•lació dels primers contenidors taronges. El primer any es van recollir 6.137kg d’oli i el 2014 es van registrar 64.348 kg d’oli recollits.

Amb aquest nou impuls el Consorci preveu que el nivell recollida d’oli domèstic a la comarca continuï augmentant i s’aconsegueixi arribar als 100.000 kg d’oli en els propers anys, seguint sumant punts de recollida i incentivant-ne la participació ciutadana amb campanyes de sensibilització i informació.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top