Nou mètode d'anàlisi per augmentar la capacitat de la bateria de ions de liti

Nissan Motor Co, Ltd i Nissan Arc Ltd han desenvolupat un nou mètode d'anàlisi atòmic que ajudarà a augmentar el rendiment de les bateries de ions de liti i, en definitiva, a estendre l'autonomia dels vehicles elèctrics d'emissions zero.
Aquest avanç és el resultat d'un esforç conjunt de R + D entre Nissan Arc Ltd, filial de Nissan, la Universitat de Tohoku, l'Institut Nacional de Ciència dels Materials (NIMS) i l'Institut de Recerca sobre Radiació Sincrotró del Japó ( JASRI).

L'anàlisi examina l'estructura del diòxid de silici amorf (SiO), considerat àmpliament com la clau per augmentar la capacitat de les bateries de ions de liti (Li-ió) de nova generació, el que permet als investigadors comprendre millor l'estructura de els elèctrodes durant els cicles de càrrega.

El silici (Si) és capaç d'incorporar grans quantitats de liti en comparació amb els materials comuns amb base de carboni, però en la seva forma cristal•lina té una estructura que es deteriora durant els cicles de càrrega, el que al final redunda en el rendiment. No obstant això, el SiO amorf és resistent a aquest deteriorament.

La seva estructura bàsica era desconeguda, pel que resultava difícil produir-ho en massa. No obstant això, el nou mètode ofereix una comprensió precisa de l'estructura amorfa del SiO a partir d'una combinació d'anàlisi estructurals i simulacions informàtiques.

Es pensava que l'estructura atòmica del SiO era heterogènia, pel que la seva distribució atòmica precisa era objecte de debat. Les noves troballes demostren que la seva estructura permet emmagatzemar major nombre de ions de liti, el que es tradueix en un millor rendiment de la bateria.

"L'invent d'aquest nou mètode d'anàlisi és essencial per desenvolupar la pròxima generació de bateries de ions de liti de gran capacitat. És clar que es convertirà en una de les nostres principals tecnologies. L'ús d'aquest mètode d'anàlisi en les nostres futures operacions de R + d segur que contribuirà a estendre l'autonomia dels futurs vehicles d'emissions zero ", ha declarat Takao Asami, vicepresident sènior de Nissan Motor Co, Ltd i president de Nissan Arc Ltd.

Daniele Schillaci, vicepresident executiu de Nissan Motor Co, Ltd, vendes globals i Màrqueting, incloent les àrees de negoci de Vehicles d'Emissions Zero i Bateries, ha comentat que aquest avanç és una altra prova del compromís de Nissan amb la innovació pel que fa a tecnologies avançades.

"Nissan està explorant una àmplia gamma de fonts energètiques per als vehicles del futur, i reconeixem el nostre paper a l'hora d'invertir contínuament en múltiples tecnologies i en mobilitat intel·ligent", ha declarat Schillaci.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top