Nou projecte a 8 municipis metropolitans per a la recollida selectiva d'envasos en hotels, restaurants i cafeteries

La ciutat de Sant Boi ha presentat un nou projecte de reciclatge d'envasos lleugers adreçat als establiments del Canal HORECA (hotels, restaurants, cafeteries etc). Sant Boi és un dels vuit municipis metropolitans escollits per dur a terme la prova pilot d'aquesta iniciativa. 

Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l'economia circular a través del reciclatge d'envasos a Espanya, ha posat en marxa aquest projecte amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya i de l'Ajuntament de Sant Boi. 

El projecte s'està duent a terme des de mitjans de 2018 a 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona: Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa, municipis que han estat escollits per la seva tasca destacada en el foment de la recollida selectiva. La iniciativa ja compta amb la col·laboració de 1.500 establiments en la recollida d'envasos lleugers (principalment ampolles, llaunes i brics). 

La iniciativa s'articula en tres fases. Una primera fase d'identificació de possibles establiments participants. Una segona fase de visites informatives, lliurament de materials per al reciclatge i coneixement de les necessitats específiques dels establiments. I una tercera fase on es proporciona material de cartelleria i un segell identificatiu de la participació en el projecte. 

Segons l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, "la gestió sostenible dels residus és un element clau de l'estratègia de ciutat de Sant Boi, que treballa des de la corresponsabilitat entre administracions, amb els actors econòmics i amb la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible". Sant Boi, ha indicat, ha aconseguit millorar els seus índexs de recollida gràcies al canvi integral del sistema de recollida selectiva de residus realitzat a la ciutat. "Però no en tenim prou", ha afegit, "volem anar cap al residu zero". 

El director de Gestió Local i Autonòmica d'Ecoembes, Ángel Hervella, ha destacat que "la col·laboració entre el sector públic i el sector privat és molt important per incrementar els índexs de recollida selectiva i avançar cap a una economia circular que afavoreixi la reintroducció dels residus". 

El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, ha considerat com una assignatura pendent la recollida selectiva de "grans productors" de residus i ha destacat la importància d'aquesta prova pilot en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona per orientar les actuacions a fer al conjunt del país. 

El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, ha assenyalat que "aquest és un projecte important per als municipis amb sensibilitat ambiental que hem dut a terme polítiques pioneres en relació a la gestió dels residus". "Només serà possible fer-lo realitat", ha dit "amb la complicitat de la ciutadania, el sector privat i les altres administracions". 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top