Nou servei de menjador social a Tarragona

L’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball han signat un acord per oferir el servei de menjador social al centre de la ciutat. El nou local situat al carrer Cervantes número 4B ja està en funcionament i la seva gestió va a càrrec de la Fundació Formació i Treball, amb el suport i coordinació de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor ha explicat que “l’acord s’emmarca en una de les polítiques prioritàries de l’Ajuntament en l’atenció a les persones que és establir col•laboracions amb entitats socials del territori que disposen de l’experiència i els recursos per donar resposta a una necessitat social urgent”. Per la seva banda, el director de la Fundació Albert Alberich ha destacat la importància de la bona sintonia pública i privada per tirar endavant projectes com el menjador, i ha destacat la bona feina feta per crear un espai que permeti la integració en un entorn normalitzat i que ha suposat la creació de dos llocs de treball per a persones amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral.

Aquest menjador tindrà la capacitat d'atendre aproximadament 60 usuaris, repartint els corresponents menús a l'hora de dinar. A més de servir els àpats, es treballarà per a les persones que ho necessiten, la millora d'habilitats socials per tal de fomentar la seva integració social, alhora que s'ofereix un espai de convivència i interrelació entre usuaris, voluntaris i professionals.

Es tracta d’un recurs extern que té com a principal objectiu proporcionar àpats saludables per a persones i famílies amb greus necessitats socials i que necessiten ajuda per la subsistència. Aquest servei es presta en el propi local i també mitjançant la recollida en carmanyoles. El servei de menjador s’afegeix a d’altres recursos disponibles com els ajuts d’urgència per la compra d’aliments i les beques menjador a les escoles. Els usuaris es deriven des dels diferents punts d’atenció social i el principal objectiu és oferir un recurs en un entorn el més normalitzat possible en funció del seu perfil i la situació en la qual es troben.

La Fundació Formació i Treball té com principal objectiu la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats personals i sociolaborals per incorporar-se al mercat laboral ordinari. A Tarragona, a més d’aquest nou establiment, gestiona els contenidors de Roba Amiga i la botiga ubicada al carrer Apodaca.


Font: Ajuntament de Tarragona
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top