Nous temps, nou Construmat

Construmat, el Saló Internacional de la Construcció organitzat per Fira de Barcelona, s’ajusta als nous temps i evoluciona per tal d’oferir solucions reals a les empreses del sector. Així, en la seva 18ena edició, que se celebra del 21 al 24 de maig de 2013 al recinte de Gran Via, el certamen vol transformar-se en el ‘hub’ internacional de la construcció per tal de poder obrir les portes dels nous mercats exteriors a la indústria de la construcció del nostre país.

Construmat 2013 portarà a Barcelona els grans projectes de construcció de països tan dinàmics com Brasil, Mèxic, Argentina o Xile; mostrarà les principals innovacions del sector abans que les adopti el mercat; i comptarà amb un gran congrés d’experts nacionals i internacionals, que analitzaran l’estat actual de la construcció i l’arquitectura al voltant de la innovació, la sostenibilitat i la rehabilitació i l’eficiència energètica.

Per aconseguir-ho, el certamen ha apostat fermament per augmentar el grau d’internacionalització i ha dissenyat un ambiciós road show que ha permès a la direcció del saló reunir-se amb institucions públiques i empreses de construcció i d’arquitectura de gairebé tot el món. Països com Argentina, Brasil, Cuba, Uruguai, Perú, Colòmbia, Mèxic o Algèria, entre altres, han estat visitats pels responsables de Construmat en un periple que s’ha perllongat al llarg de molts mesos.  I tot això per dibuixar un Construmat que doni resposta a les necessitats de les empreses, que volen un retorn de la seva inversió amb un visitant de qualitat que li pugui oferir oportunitats reals de negoci.


Tres grans blocs temàtics

El nou Construmat comptarà amb tres grans blocs: el Fòrum Contract, el Construmat Innovation Center i el Building Solutions World Congress.

Com a conseqüència del road show internacional, un total de 170 projectes constructius dels mercats emergents seran presentats només als expositors de Construmat en el marc del Fòrum Contract amb una xifra d’inversió potencial que s’eleva als 30.000 milions d’euros.

Així, a Construmat, es donaran a conèixer, entre altres, els plans que tenen l’Argentina (nous habitatges socials a Buenos Aires; Puerto Madero, el nou barri marítim de la capital o la seva candidatura per acollir els Jocs Panamericans de 2019), Brasil (el projecte Minha Casa-Minha Vida de reconversió de faveles; la construcció del Museu del Demà a Río de Janeiro o la Vila Olímpica d’aquesta ciutat), Xile (nous centres hospitalaris; rehabilitació de la turística ciutat de Valparaíso o nous habitatges en zones mineres), Uruguai (desenvolupaments urbanístics a l’exclusiva Punta del Este o noves instal·lacions esportives), Perú (habitatges socials i grans infraestructures hoteleres) i Colòmbia (projectes de ciutats sostenibles; hospitals o centres turístics).

El Fòrum Contract comptarà també amb la presència de les principals multinacionals de la construcció de la Unió Europea com és el cas del gegant alemany Hotchief. Paral•lelament, el saló tindrà un seguit de convidats especials a través del programa VIP Hosted Buyers, pel qual les principals cadenes internacionals de distribució mantindran, en qualitat de compradores, reunions concertades amb els expositors de Construmat per tal d’intentar arribar a acords comercials. 

El gran segon bloc temàtic del certamen és el Construmat Innovation Center, fòrum internacional de transferència de la innovació tecnològica on diversos centres tecnològics de construcció de tot el món presentaran els seus prototipus més innovadors, abans de la seva comercialització, per tal que puguin ser adquirits per alguna de les companyies participants al saló i, així, facilitar la seva arribada al consumidor final. En aquest mateix àmbit, Construmat convoca una nova edició dels seus prestigiosos premis, sota la coordinació de la secretaria tècnica de l’Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), i el projecte Casa Barcelona en què, sota el comissariat de l’arquitecte Ignacio Paricio, s’exhibiran aplicats en un habitatge els productes i elements més avançats tècnicament en matèria d’edificació.

El tercer i últim bloc de contingut és el Building Solutions World Congress, que reunirà els millors projectes i pràctiques seguint els paràmetres de la innovació, la sostenibilitat i la rehabilitació i l’eficiència energètica. En un projecte coordinat per l’arquitecte Jordi Farrando, aquest congrés, d’àmbit internacional, comptarà amb dos grans sessions especials amb la presència d’arquitectes de prestigi internacional que presentaran els projectes en què estan treballant en l’actualitat, a més de diverses ponències i presentacions.


Nou logo

Pel que fa a l’oferta comercial, Construmat 2013 es completa amb la presència de tots els segments que donen formar al sector amb especial atenció als subsegments del foc, que tindran la seva representació a Calormat; de la pedra, amb Stonemat, i del bany i de materials per a les instal·lacions.

Per fer més visible el canvi de Construmat, el logo del saló també ha canviat. El tradicional color teula ha estat substituït pel color verd, posant així de manifest la importància que té la construcció sostenible en aquests nous temps. I és que, des de l’any 2001, Construmat ha apostat per aquest tipus de pràctica, més respectuosa amb el medi ambient, una característica, d’altra banda, sense la qual ja no s’entenen ni l’arquitectura ni la construcció del segle XXI.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top