Nova tecnologia al bus metropolità: pantalles informatives

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa el sistema inBus, una nova iniciativa per a millorar la informació a les seves línies d’autobús. Es tracta d’un nou sistema de pantalles a bord dels vehicles, que ofereix als viatgers informació a temps real sobre el seu viatge.

Aquesta iniciativa s’ha presentat en un acte amb la presencia d’Antoni Poveda, Videpresident de transport i Mobilitat de l’AMB, Jordi San José, Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Pilar Díaz, Alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, i Josep Perpinyà, Alcalde de Sant Just Desvern.

La nova tecnologia a bord dels busos ofereix la següent informació:

• Propera Parada, recorregut i destinació: En tot moment l’usuari sap quina és la propera parada i el temps que falta per arribar-hi, el recorregut i parades que li resta per fer a aquell autobús i la seva destinació.
• Avís acústic: El sistema porta incorporat l’avís acústic de propera parada.
• Temps real dels enllaços: En arribar a cada parada, la pantalla mostra els mitjans de transport amb els quals es pot transbordar ( tramvia, metro, tren,...). A més, indica el temps real d’espera per a autobusos i tramvies, i en un futur proper indicarà els de FGC i RENFE, una novetat important a destacar.
• Punts d’interès: El sistema indica, per a cadascuna de les parades, els punts d’interès més pròxims.
Les pantalles ofereixen també altres informacions del servei d’interès per l’usuari del autobús com són:
• Twitter: Els tuits que es publiquin des del compte de l’empresa i que siguin d’interès pels usuaris d’aquella línia d’autobús son mostrats a la pantalla.
• Avisos en temps real: Des del centre de control de l’empresa concessionària, es poden enviar a les pantalles missatges visuals en temps de real sobre incidències o avisos.
• Afectacions del servei: A la mateixa pantalla es poden publicar informacions sobre modificacions del servei, com poden ser canvis de recorregut programats per actes festius o esportius.

Com a altres funcionalitats, el sistema permet la inclusió d’altres continguts audiovisuals com poden ser campanyes municipals i/o institucionals.

Aquesta tecnologia, proporcionada per l’empresa MyBus, s’aplicarà a un total de 18 vehicles de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern,  Esplugues de Llobregat (incloent l’hospital de Sant Joan de Déu) i la Zona Universitària de Barcelona, totes elles operades per l’empresa concessionària Soler i Sauret. Els autobusos corresponen a les línies EP1, EP2, JT, JM, SF1, SF2 i SF3.

El projecte, finançat per Soler i Sauret per complir amb els requeriments de qualitat i informació de l’AMB, ha tingut un pressupost de 100.000 euros. Es desenvoluparà en dues fases: una primera de 13 vehicles durant aquest any 2013, i els 5 vehicles restants abans de maig de 2014. Posteriorment, aquestes pantalles s’aniran estenent a la resta d’autobusos dels municipis metropolitans.

Les noves pantalles suposen una més de les tecnologies de la informació que l’AMB posa a disposició dels usuaris amb l’objectiu de millorar la seva mobilitat, com són també els gairebé 450 panells d’informació dinàmica a les parades o l’aplicació per a web i smartphones AMBtempsbus, que ofereix informació d’un total de 4.500 parades.
 

Font: AMB
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top