NovaGob premia les millors pràctiques en les administracions públiques iberoamericanes

 

Un any més, la xarxa social NovaGob ha convocat els Premis NovaGob Excel·lència per reconèixer els projectes i les persones més destacades en l'àmbit iberoamericà de la innovació pública. El seu principal objectiu és visibilitzar les bones pràctiques i els esforços de les administracions públiques en els seus procediments i en l'atenció a la ciutadania, a més de posar en valor a la pròpia comunitat de persones, blogosfera pública i grups que integren la xarxa social.

En aquesta edició, les candidatures presentades, un total de 84, s'han alineat al voltant de quatre eixos, Persones, Valors, Tecnologia i Comunitat NovaGob, amb iniciatives provinents d'Espanya, Colòmbia, Argentina, Mèxic, Costa Rica i Perú. Les experiències finalistes dels eixos Persones, Valors i Tecnologia van ser seleccionades, d'entre totes les candidatures presentades, en votació oberta per part de la Comunitat NovaGob, per a ser avaluades posteriorment per un jurat; mentre que les candidatures guardonades de l'eix Comunitat es van dilucidar de manera directa en la votació a través de la plataforma.

Després de la decisió del jurat, les sis iniciatives d'Administracions Públiques premiades en els tres primers eixos són les següents:

Eix 1. Persones | Talent humà per aconseguir l'excel·lència:

• Millors pràctiques en recursos humans: Servidors públics feliços i compromesos (Colòmbia).
• Igualtat de gènere: Metepec, un municipi amb igualtat laboral (Mèxic).

Eix 2. Valors | Ètica pública, govern obert i lluita contra la corrupció:

• Lluita contra la corrupció: Projecte de transparència en la contractació pública de l'Ajuntament d'Alzira. Licitació electrònica i registre de contractes: zero paper i zero corrupció (Espanya)
• Millor iniciativa de Govern Obert: GO! # DiputacióValència: Estratègia "GO! Govern Obert" a la Diputació de València (Espanya).

Eix 3. Tecnologia | Transformació digital per a la generació de valor públic:

• Millor iniciativa de col•laboració institucional: Plataforma d'Intermediació: Serveis de verificació i consulta de dades (Espanya).
• Gestió eficient i proactiva amb la ciutadania: Les regates en un clic (Espanya)

Les iniciatives de transparència en la contractació pública de l'Ajuntament d'Alzira i de Govern Obert de la Diputació de València han aconseguit la unanimitat del jurat. En el cas d'Alzira, la licitació electrònica ha contribuït a augmentar la transparència del procés de contractació pública. Per la seva banda, el projecte de Govern Obert de la Diputació de València ha donat més protagonisme a la ciutadania en la presa de decisions, contribuint a una major qualitat democràtica.

El jurat, integrat per persones de la Comunitat NovaGob que van ser premiades en l'edició de 2015, ha estat format per: Teresa Rosa Salatino (directora general de registre, gestió i arxiu documental del Ministeri de Treball, Ocupació i Seguretat Social - Argentina); Yokasta Guzmán (Directora General de la Direcció General de Contractacions Públiques - República Dominicana); Víctor Almonacid (Secretari General de l'Ajuntament d'Alzira, València - Espanya); Amalia López (Responsable de Comunicació i Xarxes Socials Servei Valencià d'Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana - Espanya); i Mª Pilar Batet (Cap del Servei de Contractació i Central de Compres de la Diputació de Castelló - Espanya). Les persones integrants del Jurat que tenien alguna vinculació organitzativa amb algun dels projectes s'han abstingut de valorar i votar en les respectives categories.

Per la seva banda, els 1335 vots rebuts van servir per triar de forma directa a les candidatures guanyadores de l'eix de la Comunitat NovaGob, amb els següents resultats:

• Millor bloc: Sergio Jiménez Meroño
• Grup més destacat: Qualitat = Millorar (innovar) amb sistemes i persones
• Membre destacat: Walter Hugo Caporella.

Els Premis NovaGob Excel·lència 2016 es lliuraran en el marc del III Congrés Iberoamericà d'Innovació Pública, que tindrà lloc a la ciutat de la Llacuna (Tenerife) a les Illes Canàries (Espanya) els dies 29 i 30 de setembre de 2016. Aquest esdeveniment, la inscripció continua oberta, es posiciona en la seva tercera edició com una cita de referència per a tota la comunitat d'innovació del sector públic.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top