Noves àrees d'exercici físic a l'aire lliure al parc de la Muntanyeta de Sant Boi

Les persones de Sant Boi aficionades al 'street workout' estan d'enhorabona. El primer espai d'entrenament de carrer de la ciutat ja es pot fer servir al parc de la Muntanyeta. L'Àrea Metropolitana de Barcelona l'ha condicionat a la part alta del parc urbà metropolità, a petició de l'Ajuntament, per donar resposta a una creixent demanda ciutadana.

L'àrea de 'workout' del parc de la Muntanyeta conté un element de mobiliari urbà de grans dimensions format per un conjunt de barres verticals i horitzontals que permeten la pràctica de diferents exercicis físics de força, com ara flexions, dominades, esquats o 'crunches'.

Al costat de l'àrea de 'workout' s'ha configurat també una àrea de 'fitness' (amb màquines d'esquí de fons, rem, bicicleta estàtica, slalom...). A més, l'any vinent es col·locaran al llarg del perímetre del parc aparells per fer estiraments i abdominals.

Un grup de joves aficionats de la ciutat ha participat en el disseny i la configuració d'aquests elements i en l'elecció de les seves ubicacions, sota la coordinació de l'Ajuntament.


Un moviment socioesportiu

El 'street workout' o entrenament al carrer és un moviment socioesportiu que consisteix a practicar exercici físic a l'aire lliure, preferiblement a parcs, jardins, places i altres espais públics, fent servir el propi cos i els objectes i elements de l'entorn. Les persones que segueixen d'aquest fenomen social i viral, majoritàriament joves, ho consideren un estil de vida vinculat a hàbits saludables i valors com el respecte, la igualtat o la integració.


Les obres del 'skatepark', en la recta final


Durant les pròximes setmanes finalitzaran les obres d'un altre espai urbà dedicat especialment a l'oci juvenil a Sant Boi. El renovat 'skatepark' de Sant Boi, situat al carrer de Josep Torras i Bages, comptarà amb un 'bowl' o piscina de rampes i una 'quarter puzle', entre altres elements. La instal•lació esportiva, obra de l'arquitecte i skater Daniel Yabar, està pensada per a 'skates', 'scooters', patins en línia i bicicletes BMX.

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top