Noves audioguies turístiques en monuments d'Igualada

Alguns dels principals monuments i atractius turístics d’Igualada ofereixen, des del mes d’octubre, informació de les seves característiques i la seva història que és accessible a través dels dispositius mòbils. El visitant troba un panell informatiu amb un codi QR i, fent-ne la lectura, accedeix al nou servei d’audioguies Igda.cat, que també es pot consultar accedint en qualsevol moment al web www.igda.cat. Segons explicacions de la regidora de Turisme, Patrícia Illa, aquesta eina de difusió del patrimoni històric i arquitectònic d’Igualada s’emmarca en el Pla de Turisme d’Igualada, actualment en desenvolupament, i va dirigida a la gent d’Igualada i comarca, però especialment a aquells que visiten la ciutat.

Es tracta d’un projecte de Ràdio Igualada, amb la col•laboració el departament de Turisme de la ciutat d’Igualada. Segons explicacions de Xavier Dàvila i Xavier Amat en representació de l’emissora, la idea va sorgir de la secció radiofònica sobre patrimoni arquitectònic que fa l’historiador de l’art David Martínez i, a partir d’aquí, es va buscar una fórmula ràpida i àgil de poder escoltar aquella informació des del mateix indret comentat.

Aquesta eina permet conèixer, tot parant l’orella, el ric patrimoni de la capital de l’Anoia i, per això, posa a l’abast del visitant vuit espais de la ciutat, comentats en tres idiomes; català, espanyol i anglès. A banda de l’explicació narrada, també s’hi inclouen imatges històriques i actuals i informació d’utilitat, com ara horaris de visita. Els monuments inclosos en aquesta primera fase són L’Origen d’Igualada i les Muralles, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de l’Ajuntament, la Capella de la Mare de Déu de Montserrat, la Igualadina Cotonera, la Llar del Sant Crist, l’Escorxador i l’església de Sant Jaume Sesoliveres. Els impulsors de la iniciativa, però, ja treballen per ampliar-ne l’abast l’any 2018 amb nou espais més, entre els quals hi haurà el Cementiri Nou d’Enric Miralles i Carme Pinós.


INSTINT desenvolupa la webapp

L’empresa igualadina INSTINT, que treballa en l’àmbit de l’estratègia digital, el disseny i la programació, entre altres, ha col•laborat en el projecte elaborant una webapp que facilita a l’usuari l’accés als àudios i a la informació de l’audioguia. Igda.cat té visualment un format d’aplicació, de fàcil ús i comprensió, però amb l’avantatge que al visitant no li cal instal•lar-la al seu dispositiu mòbil o tauleta, sinó que només ha de fer la lectura del codi QR per accedir-hi.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top