Noves mesures permetran millorar l’olor de la depuradora d’Aigües Residuals de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha promogut dues mesures per reduir la pudor que emana de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell Riu-sec generada en les diferents fases del procés de depuració. Les mesures han tingut un cost de gairebé 700 mil euros, finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

D’una banda, s’ha instal·lat un sistema de desodorització -mitjançant un biofiltre percolador biotrickling- que es va dimensionar partint de les dades extretes d’un estudi d’identificació i caracterització de focus emissors de pudor a l’EDAR elaborat pel grup de tractament biològic d’efluents líquids i gasosos del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat de Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest sistema cobreix els punts problemàtics i permet extreure els compostos orgànics volàtils (COV), és a dir, l’àcid sulfhídric (H2N) i l’amoníac (NH3). Aquesta instal·lació ha costat 427.964,60 €.

D’altra banda, s’ha construït una sitja d’emmagatzematge del fang deshidratat. Fins ara el fang destinat a tasques agrícoles s’emmagatzemava en contenidors oberts i la manipulació quan el transportista autoritzat se’ls enduia provocava focus de pudor a la zona. La construcció d’aquesta sitja amb una capacitat de 150 tones permet, carregar el fang directament al camió. Aquesta sitja s’ha construït per un import de 271.337,05 €.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top