Novetats en la contractació de projectes i direcció d’obres

El passat 16 de juny de 2022, va entrar en vigor la Llei 9/2022, de 14 juny, de Qualitat de l’Arquitectura (Llei 9/2022, en endavant). Llei que ocasiona canvis rellevants en matèria de contractació de projectes i direcció de l’obra.

La llei 9/2022 en el seu preàmbul preveu que per aconseguir el seu objectiu de millora de la qualitat en el sector és important el paper dels poder públics, i per aquest motiu el Consell de l’Arquitectura conjuntament amb la Casa de l’Arquitectura orientaran les actuacions d’aquests poders.

Pel que fa a les novetats introduïdes en la citada llei, destaquem la iniciativa d’incentivar la contractació conjunta de la redacció del projecte i la direcció de l’obra, mètode que permetrà una millora en la qualitat de l’arquitectura, ja que s’assolirà una coordinació i continuïtat entre les fases de redacció i execució de l’obra. Aquesta novetat es veu reflectida a la disposició final primera de la Llei 9/2022 que preveu la modificació d’articles de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

En aquesta línia, és interessant anomenar que la disposició segona d’aquesta nova llei modifica el Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s’aproven mesures urgents per a la modernització de l’administració pública i per a l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, introduint l’article 52.bis. Aquest nou precepte permetrà amb caràcter excepcional la contractació conjunta de l’elaboració del projecte i l’execució de les obres quan el contracte sigui finançat per fons que provinguin del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Amb l’única excepció que per la correcta execució de les obres s’exigeixi d’uns requisits de solvència o classificació, que no siguin possible determinar abans del corresponent projecte.


Autor: Mireia Jiménez
Faura-Casas

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top