Obert el període d’ajuts a la rehabilitació d’edificis al Baix Ebre

L’ens comarcal del Baix Ebre, a través de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de l’Habitatge, ha iniciat una línia de prestacions per tal d’ajudar a la rehabilitació d’edificis construïts abans de l’any 1981.

Aquesta convocatòria permet subvencionar un 35% del cost de l’obra de rehabilitació, excepte en el cas de les millores en accessibilitat, per a les quals la dotació màxima serà  del 50%. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta convocatòria té la finalitat de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, les seves condicions d’habitabilitat i el paisatge urbà que conforma el municipi”.

Les accions que poden disposar de subvenció són les següents: obres de conservació de fonaments, estructura i instal•lacions comuns, considerades com a deficiències greus a la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE); obres de conservació de cobertes, terrats, façanes i mitgeres o altres elements comuns, qualificats com a greus a la ITE, i quan s’executin simultàniament amb obres de millora de la qualitat i sostenibilitat; adaptacions de les instal·lacions comuns a la normativa vigent; obres de millora de la sostenibilitat i qualitat, que redueixin almenys un 30%, la demanda d’energia anual en calefacció i refrigeració; i finalment, obres d’adequació de l’accessibilitat de l’edifici.


Requisits

La convocatòria finalitza el 15 de novembre i afecta, en el cas de l’ens comarcal del Baix Ebre, a tots els municipis de la comarca exceptuant Tortosa, que disposa de la seva pròpia Oficina d’Habitatge. En relació als requisits, per una banda, els edificis han de disposar de 8 o més habitatges. Alhora, un 70% de la superfície de l’edifici s’ha de destinar a l’habitatge i, més del 70 % d’aquests han de ser de residència habitual i permanent dels propietaris.
Per altra banda, els edificis de menys de 8 habitatges podran sol·licitar la subvenció únicament quan es tracti de millores en matèria d’accessibilitat i/o sostenibilitat, o bé quan els treballs es realitzin simultàniament amb obres de conservació o hi visquin persones amb discapacitat o més grans de 65 anys.

Per poder accedir a les subvencions, l’edifici haurà de disposar de l’informe de la inspecció tècnica, la etiqueta de certificació d’eficiència energètica i l’informe de les condicions bàsiques d’accessibilitat.

Cal destacar que també es poden acollir a aquest ajut totes aquelles actuacions iniciades a partir del mes d’abril de 2013, encara que estiguin acabades, sempre garantint els motius del desplegament d’aquest programa de rehabilitació.

Font: Consell Comarcal del Baix Ebre
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top