Obert el termini per a presentació d'idees en el marc Horitzó 2020

La Comissió Europea té previst obrir el termini per a la presentació de propostes per a projectes pilot o demostradors a gran escala com a part del seu programa de treball 2016-2017 dels desafiaments socials 5 (SC5, de les seves sigles en anglès) Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials (Acció pel clima, medi ambient, eficiència en els recursos i matèries primeres), com a part del seu programa marc Horitzó 2020.

Aquesta crida d'idees per als projectes pilot té l'objectiu d'ajudar a identificar mitjançant la investigació i la innovació àrees que atreguin més interès de pioners i usuaris innovadors, així com estimular desenvolupadors i proveïdors de solucions innovadores a comprometre amb projectes de major ambició en termes d'abast, envergadura i impacte. Les matèries sobre les quals hauran de tractar les idees o propostes per als possibles projectes són:

• Eco-innovació sistèmica per a una economia circular: es poden basar en models eco-innovadors i serveis que aportin un canvi sistèmic cap a una economia circular que inclou reutilització, reparació i reciclatge de recursos a través de la cadena de valor, productes d'ecodisseny i serveis de valor afegit.
• Serveis climàtics: per a projectes de demostració impulsats pels usuaris dirigits a desenvolupar serveis climàtics i productes que possibilitin decisions climàtiques intel•ligents en diversos nivells per part d'autoritats públiques i / o negocis.
• Solucions basades en la naturalesa: propostes que tinguin com a objectiu renaturalitzar ciutats de tal manera que els beneficis es realitzaran a través d'un rang de desafiaments socials com el canvi climàtic, inundacions, onades de calor o altres catàstrofes climatològiques, gestió dels recursos, contaminació de soroll i aire, degradació de la biodiversitat i de la natura, així com a herència cultural o exclusió social.
• Aigua: per a les idees que presenten i avaluen solucions innovadores en línia amb les prioritats EIP Water de la UE. Aquests projectes podran orientar-se al desenvolupament de serveis del subministrament d'aigua del futur a un cost acceptable per a consumidors, indústries i comunitats locals, movent-se cap a una aproximació de l'economia circular.

S'espera que els projectes pilot o demostradors donin a conèixer i avaluïn noves solucions tecnològiques i no tecnològiques a través de desenvolupaments experimentals pioners en el seu gènere sota condicions reals. Hauran de ser projectes innovadors que exhibeixin un nivell suficient de novetat i progrés pel que fa als disponibles en l'actualitat. A més d'encarnar una aproximació sistèmica a la innovació, hauran de dirigir a totes les formes d'innovació (tecnològiques i tècniques, models de negoci, financer, regulador, innovacions governamentals i socials així com qualsevol altre tipus de novetats).

Aquests projectes hauran de tenir una crítica apropiada i involucrar a tots els actors necessaris per proporcionar solucions innovadores als reptes socials i utilitzar-les. El seu disseny ha de maximitzar l'impacte econòmic, social i mediambiental dels beneficis i demostrar un clar valor afegit a nivell de la Unió Europea. Qualsevol rèplica potencial europea o internacional en diferents contextos serà un criteri d'importància.

Cada projecte o idea hauria d'aportar una estimació del pressupost total previst i el finançament necessari d'Horitzó 2020 per a la seva implementació. La possibilitat d'aconseguir una explotació a gran escala mitjançant fons públics o privats ha de ser indicada. Així mateix, la seva demanda o mercat potencial han de ser esmentats, el qual formaria la base del seu pla de negoci. El termini per presentar les propostes finalitza el proper 28 de febrer. La Comissió Europea examinarà amb cura totes les idees rebudes en vistes de poder dissenyar el seu programa de treball 2016-2017 amb el resultant crida de propostes i definir una estratègia política de recerca i innovació a la UE.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top