Obertes les inscripcions a al Congrés dels tècnics municipals

"Com fer una Ciutat sostenible des de la Gestió Municipal" és el lema de Congrés biennal d'Enginyeria Municipal en el qual, com en cada edició, Ajuntament Impulsa hi participa com a part de el Comitè Tècnic. El congrés, que enguany se cita de manera virtual el dia 24 de novembre, està dirigit als professionals de l'enginyeria que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit local, als gestors municipals, a les empreses que treballen en la prestació de serveis municipals, als representants polítics de les administracions local i a tots aquells interessats en la millora de l'eficiència en la gestió municipal a través de l'enginyeria.


Els objectius del congrés són:

• Millorar la gestió municipal comptant amb la formació i experiència dels tècnics que presten els seus serveis en les administracions locals, plantejant una sèrie de ponències i debats que representin una major aproximació a problemàtiques concretes.
• Promoure i desenvolupar l'intercanvi de coneixements i experiències entre els professionals de sector.
• Intentar incrementar els nivells de comunicació i participació ciutadana en la concreció i execució dels projectes que més directament els afecten.
• Conèixer les tendències actuals de la gestió municipal i presentar noves eines al servei dels tècnics municipals.
• Compartir experiències i projectes entre els ajuntaments i administracions locals.
• Veure, estudiar i conèixer experiències i models internacionals.


Una temàtica d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

A l'Assemblea General de l'ONU de 2015, 193 Estats membres de les Nacions Unides van adoptar per unanimitat l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que conté 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per ser aconseguits d'aquí a 2030. Els ODS són un conjunt d'objectius, metes i indicadors d'aplicació universal que fixen resultats quantitatius en les tres dimensions -socials, econòmics i ambientals de el desenvolupament sostenible.

Per als tècnics municipals que treballen per millorar la qualitat de vida en entorns urbans, els ODS ofereixen un full de ruta per aconseguir un desenvolupament urbà més equilibrat i equitatiu. Totes les ciutats aspiren a incrementar la prosperitat, promoure la inclusió social, així com també augmentar la resiliència i la sostenibilitat ambiental. Per això, des del Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de Catalunya i el seu Comitè Tècnic s'ha decidit dedicar aquesta edició del CIM 2020 en com fer una ciutat sostenible des de la gestió municipal.

Aquesta V Edició de Congrés d'Enginyeria Municipal tindrà com a tema principal l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el sector i la gestió municipal des de la perspectiva del tècnic municipal i l'orientació a el servei del ciutadà.

A partir dels 17 ODS es desenvoluparan els continguts treballant específicament sobre els que ens afecten més directament a el sector, aquests són:

-Actualment el repartiment de l'aigua no és l'adequat i per a l'any 2050 s'espera que al menys un 25% de la població mundial visqui en un país afectat per l'escassetat crònica i reiterada d'aigua dolça. Necessitem millorar l'accés a l'aigua apta per al consum i al sanejament.

-La energia és fonamental per a gairebé tots els desafiaments i oportunitats a què s'enfronta el món actualment. Ja sigui per l'ocupació, la seguretat, el canvi climàtic, la producció d'aliments o per augmentar els ingressos. L'accés universal a l'energia és essencial.

-Per aconseguir una economia robusta, es necessiten inversions en infraestructura (transport, irrigació, energia, tecnologies de la informació i les comunicacions). Aquestes són fonamentals per aconseguir un desenvolupament sostenible, fomentar una major estabilitat social i aconseguir ciutats més resistents a el canvi climàtic.

-Està previst que les ciutats el 2030 tinguin 1.000 milions d'habitants més que ara. Es necessita millorar, per tant, la planificació i la gestió urbanes per ser més inclusius, assegurances, resilients i sostenibles.

-Els patrons climàtics estan canviant, els nivells de la mar estan augmentant, els efectes climàtics són cada vegada més extrems i el pol·lució està en els nivells més alts de la història. Si no actuem, la temperatura mitjana de la superfície del món seguirà augmentant i les persones més pobres i vulnerables seran les més perjudicades.

-Un programa reeixit de desenvolupament sostenible necessita d'aliances entre els governs, el sector privat i la societat civil. Aquestes aliances inclusives han d'estar construïdes sobre principis i valors compartits, per situar les persones i el planeta en el centre, són necessàries a nivell global, regional, nacional i local.

El món viurà un boom demogràfic a les pròximes tres dècades. Es calcula que per al 2050 la població al planeta arribarà a 9.700 milions de persones, amb tres quartes parts vivint en àrees urbanes. Necessitem assegurar un entorn saludable per viure, fet a la mida dels ciutadans. Per això, els governs locals estan obligats a afrontar, com més aviat, un repte: com fer una ciutat sostenible des de la gestió municipal.


Amb Fira Virtual per als congressistes

El congrés incorpora un espai virtual en el qual els congressistes podran accedir virtualment i on trobaran els estands de les empreses, organització i institucions on podran entrar i demanar informació, identificar-se, visualitzar vídeos, documents, etc. que l'empresa vulgui col·locar per ser oferts als congressistes en la seva visita a la fira.


VEURE PROGRAMA


Ja estan obertes les inscripcions i són gratuïtes

INSCRIU-TE


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top