Obre a Pineda de Mar la primera Oficina digital i interactiva de Turisme de Catalunya

L’Ajuntament de Pineda de Mar i Telefónica han inaugurat la nova Oficina de Turisme, la primera completament digital i interactiva de Catalunya. La presentació del nou equipament ha anat a càrrec de l'alcalde de Pineda, Xavier Amor; la regidora de Turisme, Carme Aragonès;  i el director d’Administracions Públiques de Telefónica Catalunya, Mariano Yágüez.

Amb aquest projecte, Telefónica i l’Ajuntament de Pineda posen en marxa la primera Oficina de Turisme que ofereix una visita experiencial, dissenyada per tal que el visitant rebi una atenció excel•lent, diferenciada i d’avantguarda.

Aquest nou equipament és el resultat d’un estudi de les necessitats específiques de la població, fet que ha permès a Telefónica ajustar cada instal·lció que la conforma, dotant així la ciutat d’un equipament d’última tecnologia que permet al visitant enviar postals digitals, informar-se al tòtem i interactuar amb les pantalles que basteixen l’espai, tot estalviant-se cues.


Adaptar-se als temps actuals

Després d'una trajectòria de molts anys –la primera oficina d’atenció al visitant data de 1965–, el servei s’ha adaptat a les noves necessitats del mercat, assolint nous reptes. L'Oficina deixa de ser exclusivament un servei d'informació i esdevé un producte turístic més, sense perdre la seva essència de suport incondicional al sector i a tota la destinació en el seu conjunt. Segons l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, amb aquest nou equipament “Pineda se situa al mapa dels municipis més innovadors de Catalunya i converteix l’atenció al turista en una experiència inoblidable”.

Pineda ha fet de la seva Oficina un element atractiu per al visitant, ha fet una aposta tecnològica i, amb el suport de Telefónica, l’ha convertit en un punt de trobada del municipi, amb accés a la informació totalment interactiva i d’entreteniment per a tota la família. No obstant això, l’Oficina manté l’ orientació i l’assessorament tradicionals, amb el servei d’atenció presencial i amb suport de material en paper.


Tecnologia i elements innovadors i experiencials

La nova Oficina compta amb un Videowall de Pensaments; una gran pantalla dotada d’una càmera Kinect que detecta la imatge i els moviments dels visitants i els hi fa aparèixer globus de diàleg que els traslladen missatges sobre tot allò que ofereix Pineda. Aixecant una mà, el visitant pot modificar l’idioma amb el qual es mostren aquests pensaments; en català, castellà, anglès i francès.

El visitant també hi trobarà un faristol informatiu i de consulta que ofereix una agenda d’esdeveniments, llocs d’interès i serveis destacats, i que se situa sota una campana de so que emet una locució sincronitzada amb aquesta informació visual i interactiva, evitant cues i facilitant certa confidencialitat en les consultes.

A més, disposa d’un espai singular decorat per als infants, on els més petits podran pintar en una pantalla tàctil interactiva divertides làmines relacionades amb icones de Pineda que posteriorment podran enviar per correu electrònic a mode de postals. 

En sortint, els més grans també podran seleccionar la seva postal virtual de Pineda i reenviar-la de forma electrònica a través del seu smartphone, així com publicar-la com un record de l’estada al municipi a través de les xarxes socials.

Es tracta d’una oficina d’elements vius i canviants que pretén aprendre de l’experiència i sensacions percebudes pel visitant, de manera que abans que aquest abandoni l’espai, pot emplenar una enquesta de satisfacció molt senzilla a través d’una tauleta col·locada a la sortida.

Telefónica ha elaborat tots els continguts que alimenten les pantalles. Tots els elements que conformen l’Oficina són intel·ligents, de manera que sempre estan actualitzats perquè els continguts de les pantalles es modifiquen automàticament.


La col·laboració amb Telefónica

No és la primera vegada que Telefónica i el l’Ajuntament de Pineda treballen conjuntament duent a terme projectes per millorar el municipi i la qualitat de vida dels seus ciutadans. Compten amb l’experiència del projecte de desplegament de Cartelleria Informativa, amb la instal•lació de pantalles a 8 ubicacions del municipi que conformen un nou canal de comunicació entre el consistori i la ciutadania, que aplega informació relativa a l’agenda d’actes, esdeveniments, notícies d’interès, etc. i que acosta les persones a tot allò que passa a la població, fent-les-en partícips. I com a projectes previstos, posaran en marxa plegats i abans de l’estiu una app de bústia ciutadana que permetrà als veïns de Pineda comunicar i denunciar a l’Ajuntament qualsevol incidència a l’espai públic; així com la instal·lació de Social Wifi en tres centres de l’Ajuntament.
Una ubicació molt emblemàtica

Aquesta nova oficina s’ubica a l'ala sud de l'emblemàtic edifici de l'Ajuntament de Pineda de Mar (Plaça Catalunya, 1) on, des de la segona meitat del segle XIX fins l’any 1974 en què es va construir l’actual escola Jaume I, hi va haver la classe de les nenes de l’antiga escola pública. La inauguració ha coincidit amb la commemoració del centenari de la seva reconstrucció, l’any 1917.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top