Obres de reurbanització a Badalona

L’avinguda de Prat de la Riba del barri de Morera es convertirà en una via amb arbres, amb clavegueram nou, sense barreres arquitectòniques i amb contenidors soterrats. La plaça d’Enric Morera s’eixamplarà i disposarà d’una grada amfiteatre. L’avinguda de Morera s’asfaltarà de nou i el carrer d’Alacant es reurbanitzarà.

L’avinguda de Prat de la Riba, una de les vies més importants del barri de Morera, canviarà el seu aspecte properament gràcies a unes obres de reurbanització. En la mateixa operació es remodelaran també la plaça d’Enric Morera, situada en un extrem de l’avinguda Prat de la Riba, així com l’avinguda de Morera i el carrer d’Alacant.

Pel que fa a les obres de l’avinguda de Prat de la Riba, s’eixamplaran les voreres, es posarà una filera d’arbres, s’eliminaran les barreres arquitectòniques en voreres i creuaments, s’instal·laran tres grups de cinc contenidors tots ells soterrats, es renovarà el clavegueram, es posaran papereres i nous fanals d’enllumenat públic i es conservaran les dues fileres d’aparcament per a vehicles. La placeta que hi ha a la confluència de l’avinguda de Prat de la Riba amb l’avinguda del president Companys es reformarà i s’hi posaran jocs infantils.

A la plaça d’Enric Morera també se li farà un arranjament general, eixamplant les seves mides i donant-li un caràcter més obert cap al carrer. S’ampliarà la vorera de l’avinguda Bac de Roda, on es posaran aparcabicis. La circumval·lació de la plaça serà per a vianants, es reforçarà l’arbrat amb plàtans, es posaran papereres, es renovarà el clavegueram i es crearà una grada amfiteatre. I es posaran nous jocs infantils amb paviment de cautxú.

El termini d’execució dels treballs és de 9 mesos. Les diverses actuacions es faran en fases, la qual cosa reduirà l’afectació de la via pública.


Millores a l’avinguda de Morera i al carrer d’Alacant

Altres dues vies del barri de Morera també seran reformades. Aquest proper mes de febrer començaran les obres d’asfaltat de l’avinguda de Morera, una altra de les vies bàsiques del barri.

El carrer d’Alacant, entre l’avinguda del president Companys i el Torrent de la Font, es reurbanitzarà. Les obres està previst que comencin l’octubre de 2013 i estiguin acabades dos mesos després. S’eixamplaran les voreres i es millorarà l’accessibilitat, es mantindrà un cordó d’estacionament, hi haurà nou enllumenat públic, es posarà arbrat a la vorera del cantó mar on s’hi ubicarà el futur parc, es renovarà el clavegueram i els serveis públics, i es millorarà la tanca de l’antiga finca de Can Bada a més de netejar el solar.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha declarat que l’objectiu d’aquestes obres “és recuperar el màxim d’espai públic per als vianants, amb àmplies voreres ben il•luminades per les que poder passejar-hi”. Després de destacar que es mantindran les zones actuals d’aparcament, l’alcalde ha afegit que la inversió que es farà al barri de la Morera “està totalment justificada, malgrat la crisi econòmica, ja que durant molts anys no s’ha invertit a la Morera i no s’ha dedicat a aquest barri l’atenció que es mereix”.


Font: Ajuntament de Badalona
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top