Olot presenta el nou projecte d’il·luminació de la plaça Major

L’Ajuntament d’Olot ha presentat el projecte Llum Major, que preveu la instal·lació de nous punts de llum a la plaça Major. Els arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld’arquitectes) són els autors del treball, promogut per l’Ajuntament i que contempla la col·locació de quatre suports multifuncionals en els extrems d’un dels espais públics més representatius de la ciutat.

Amb aquesta proposta, cada punt de llum està format per una estructura de tubs de poc més d’onze metres d’alçada. Aquest sistema garanteix el suport estructural del cablejat aeri, però la seva forma també respon a altres factors. Segons han explicat Eduard Callís, “la divisió d’una columna gruixuda en tubs de menors dimensions dóna una aparença més lleugera al fanal. És un recurs habitual dels fanals modernistes, com els projectats per Antoni Gaudí o Pere Falqués a Barcelona”. L’estructura tubular també té un altre paper cabdal; el flux que projecten les lluminàries és captat per l’estructura, amplificant així la sensació de lluminositat. “El seu perfil recorda un fanal clàssic i també a l’estructura interna del cos dels gegants antics sobre un entramat de fusta” ha afirmat Callís.

El regidor de Serveis Urbans i Espai Públic d’Olot, Josep Gelis, ha explicat que “el projecte neix amb la voluntat de resoldre les dues principals mancances de la plaça Major: d’una banda, millorar la il·luminació i, de l’altra, disposar d’un cablejat per a l’engalanament en millors condicions de seguretat i sense afectar les façanes dels edificis del voltant”. Segons ha detallat Gelis, “el conjunt es controlarà amb un sistema de domòtica que s’adapta a les condicions d’il·luminació que necessiti cada activitat i reduirà en un 60% el consum elèctric actual”. El nou sistema substituirà els fanals actuals de fosa, pels quals ja s’està buscant una nova ubicació a la ciutat.

Des de la Regidoria de Serveis Urbans i Espai Públic s’han portat a terme reunions amb associacions i entitats per tal de donar a conèixer el projecte, en el que es treballa amb la voluntat de poder-lo inaugurar per Festes del Tura de l’any que ve.

La instal·lació de la nova lluminària de la plaça Major és la primera fase d’una actuació que preveu per, més endavant, la millora del paviment, la retirada de les zones enjardines i la redistribució del mobiliari urbà en aquest espai del centre d’Olot.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top