Orange treballa amb el seu desplegament de fibra òptica a Salou per cobrir el 75% del municipi en 2021

‎Orange està a terme treballs al municipi de Salou amb l'objectiu d'instal·lar la fibra òptica i que tots els seus ciutadans i ciutadanes puguin gaudir del millor accés a internet de màxima velocitat (amb fins a 1 GB simètric tant de descàrrega com de pujada).

La companyia continua amb el pla de desplegament que suposarà al 75% dels habitatges principals una final d'any, amb una inversió total de 3,9 milions d'euros.
En l'actualitat, Orange compta amb prop de 22.000 unitats en servei i avançarà en els seus treballs per arribar fins a les 24.000, aquest estiu.

Cal destacar, a més, que Orange realitza el 95% del desplegament per infraestructura existent, minimitzant, al màxim, l'obra civil i les malalties als residents.

Tal com destaquen l'Ajuntament de Salou i la companyia, la disponibilitat de la connexió fibra òptica a Salou reporta importants beneficis per a la ciutadania, així com per al desenvolupament econòmic dels negocis i les empreses de la zona, que comptaran, ara, amb tots els avantatges dels més moderns xarxes de comunicacions fixes.

Segons l'alcalde Pere Granados,"treballem per solucionar el dèficit que tenen les zones de Salou, pel que fa al desplegament de la fibra es refereix", ja que "som molt conscients de la necessitat imperiosa de solucionar la cobertura digital a les comunitats de veïns que no van ser incloses en les fases de desenvolupament de les connexions de fibra".

Així mateix, l'alcalde ha afirmat que el desplegament de fibra òptica suposarà "un avanç tecnològic que és una qualitat important del servei per als veïns i veïnes del municipi, amb la possibilitat de transmissió de gran quantitat de dades a gran velocitat a casa i llocs de treball".
Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán,ha recordat que "la competència dels desplegaments de la xarxa de fibra òptica a les llars, el que es coneix com FTTH és dels operadors de telecomunicacions autoritzades, si bé l'Ajuntament de Salou realitza un paper de facilitador per a la fibra es pot desplegar entre tots els sectors i carrers del municipi".

Per la seva banda, Ignasi Alonso Solé,director territorial de Xarxa d'Taronja a Zona Nord-est, ha destacat i agraeix la bona disposició i col·laboració amb els tècnics del consistori de Salou, factor clau per agilitar els tràmits tècnics i administratius, així com per informar els veïns i veïnes de Salou de les actuacions que hi ha al terme i dels avantatges de la fibra òptica".


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top