Palamós instal·la un nou enllumenat al parc urbà del Puig del Molí de Vent

Durant aquest mes de novembre s’està duent a terme el projecte d’instal•lació de nova il•luminació al parc urbà del Puig del Molí de Vent, situat entre el nucli de Sant Joan i el barri de Mas Guàrdies.


La nova il·luminació

L’Ajuntament de Palamós, mitjançant l’Àrea municipal d’Urbanisme, ha elaborat aquest projecte que preveu la ubicació d’un total de sis columnes de 4 metres als accessos, i dues columnes de 10 metres amb tres focus led cadascuna ubicades a la part superior del Molí de Vent, amb l’objectiu de dotar amb una il·luminació adequada tot l’àmbit del parc.

Aquesta nova il·luminació substitueix la que originalment hi havia en aquest espai basada principalment en balises de llum ubicades a terra que van ser vandalitzades. Per tal que no es produeixi una altra vegada aquesta situació l’Ajuntament ha optat per a la ubicació d’aquestes columnes de llum elaborades amb corten.

El pressupost global d’aquest projecte és de 27.487.27 euros, bona part dels quals són aportats per la Diputació de Girona mitjançant una subvenció. El termini d’execució dels treballs d’instal•lació d’aquestes noves lluminàries així com de les rases i canalitzacions del cablejat elèctric, es preveu que finalitzi durant aquesta setmana.
 

El parc urbà del Puig del Molí de Vent

L’any 2005 es van realitzar les obres d’urbanització de Molí de Vent i l’Ajuntament de Palamós va habilitar l’espai públic resultant com a parc, conservant els elements construïts en aquest puig durant la Guerra Civil.

El projecte també va incloure la instal·lació de valises de llum i l’adequació dels itineraris d’aquest espai. L’any 2010 es varen recuperar els refugis i l’observatori del Molí de Vent, amb una actuació vinculada al “Memorial Democràtic”. Aquesta actuació va netejar l’indret, i es va procedir a tancar les edificacions existents, amb portes d’acer corten.

Malgrat que l’espai esdevé un privilegiat mirador de tot el municipi i del seu terme municipal, en els darrers anys ha patit la vandalització d’alguns elements i principalment de les balises de llum.
 

Les bateries de defensa

Durant la Guerra Civil les bateries del Puig de Moli de Vent protegien el municipi i el port dels atacs navals i aeris.

Aquests elements, que es troben relativament ben conservat, són constituïts per l’espai on s’ubicaven els canons, l’edificació que acollia el comandament de tir de les bateries, així com la xarxa de refugis annexos que disposa.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top