Palamós pregunta als escolars de 6 i 7 anys del municipi, com volen que siguin els parcs infantils de la vila

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquest procés de participació que durant aquest mes visita tots els centres educatius de primària del municipi. Mitjançant una proposta lúdica on cada alumne pot escollir, entre una vintena, els tipus de jocs que més li agrada, l’Ajuntament de Palamós obtindrà la radiografia de les necessitats que poden tenir alguns parcs i establirà un programa per a la progressiva millora i adequació d’aquests espais de jocs infantils. En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha anat realitzant progressivament la renovació dels elements de jocs existents a la majoria dels parcs infantils de la vila, possibilitant la ubicació de nous jocs, i adaptant aquests espais a les normatives de seguretat ubicant terra anti-impacte o tanques perimetrals.

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat una consulta que té com a objectiu dissenyar els parcs infantils de la vila a gust dels seus usuaris.

Per això aquest procés participatiu s’ha adreçat directament als infants de 6 i 7 anys del municipi i, amb aquest interès, els dinamitzadors d’aquesta campanya visiten durant aquest mes de maig el cicle inicial de totes les escoles de primària de la vila.

El treball s’ha centrat en dos parcs concrets, el de l’Arbreda i el dels Països Catalans, per als quals el pressupost municipal preveu una partida d’inversió i millora per aquest any 2016.

Els dinamitzadors d’aquesta campanya de consulta visiten les aules de primària on es projecten les imatges dels dos parcs, tal com estan ara amb els elements de jocs existents. Posteriorment i mitjançant unes fitxes on hi ha el dibuix de cada aparell, gronxadors, tobogans, jocs de molles, tirolines, rocòdroms, etc., els alumnes i per grups poden escollir quins són els elements que els agradaria ubicar a cada parc.

Cal tenir en compte que cada parc té un límit pressupostari que s’associa a les diverses fitxes (fins a vint de diferents) mitjançant punts. El pressupost inicial també compta la ubicació de terra anti-impacte com un dels elements de seguretat bàsics i imprescindibles en el disseny del parc.

L’Ajuntament de Palamós aprofita aquest exercici de participació i consulta amb els infants per demanar-los també com dissenyarien el seu parc ideal. En aquest cas i amb un barem de punts més alt, permet conèixer quins són els elements de jocs més utilitzats i que més els agraden a la mainada.

Un cop realitzada la consulta amb tots els alumnes de 6 i 7 anys de les escoles de primària del municipi, l’Ajuntament de Palamós durà a terme el retorn d’aquesta participació informant-los del seu resultat i dels terminis d’execució previstos per a la renovació i millora dels dos parcs.

Per a l’Ajuntament de Palamós aquesta consulta permetrà fer una radiografia de les necessitats que en l’actualitat hi ha en referència als equipaments de jocs infantils que té el municipi, marcant quin ha de ser el programa per a la progressiva millora i adequació d’aquests espais.

A banda i mitjançant aquest exercici es permet que els més petits treballin propostes de participació en referència directa amb el seu municipi, fomentant entre els joves la seva implicació amb la societat que els envolta.
 

Projecte de millora dels equipaments infantils a la vila

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és el de millorar de manera progressiva tots els equipaments de jocs infantils que hi ha a la vila, condicionant-los a les necessitats reals que tenen els infants, potenciant la qualitat, seguretat i diversitat d’aquests elements, i renovant les velles instal·lacions que encara existeixen en alguns carrers o places de la vila.

Després de la millora del parc infantil de la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, al nucli de Sant Joan, l’Ajuntament de Palamós ha ubicat darrerament tanques perimetrals en àrees de jocs infantils com ara els de les places dels Comtes de Palamós i de Pere El Gran.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top