Parets rebrà 75.000 euros de la Diputació per fer accions d’adaptació a l’emergència climàtica

Parets del Vallès serà un dels municipis que es beneficiaran del nou Programa Sectorial de Transició Ecològica 2030, que ha creat la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar inversions per combatre l’emergència climàtica, ja sigui adaptant espais municipals als canvis que s’estan produint o bé, reduint les emissions i el consum energètic. D’aquesta manera, es vol reduir la dependència energètica, el consum d’energia i avançar cap a uns municipis millor adaptats als efectes que provoca en el nostre entorn el canvi climàtic.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Parets rebrà 75.000 euros en la línia de suport “Adaptació a l’emergència climàtica”. Aquesta ajuda finançarà actuacions per crear entorns adaptats al canvi climàtic, com ara habilitar espais amb ombratges o refugis climàtics. També sufragarà accions que permetin estalviar i ser més eficients amb els recursos naturals, amb actuacions que afavoreixin l’economia circular o que millorin la resiliència energètica municipal. A més, el consistori té previst també presentar projectes per rebre ajudes econòmiques de la línia de suport “Renovables 2030”. Aquestes subvencions se centraran en actuacions basades en les energies renovables, com pot ser l’habilitació de punts de recàrrega de vehicle elèctric, l’impuls de les calderes de biomassa o grans renovacions d’enllumenat públic, entre altres. En aquesta segona línia d’ajuts, la Diputació atorgarà les subvencions, per ordre d’entrada i depenent de l’àmbit d’actuació.

Aquest nou programa d’ajudes centrades en la transició ecològica es va aprovar el dia 13 de juny, en la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona. La voluntat de l’equip de govern municipal és aprofitar projectes que ja estan en marxa i, al mateix temps, planificar noves iniciatives que puguin beneficiar-se de les dues línies de suport de la Diputació. “Veritablement, és un suport i un finançament que no ens esperàvem, que ens permet destinar les partides pressupostàries d’alguns projectes a altres objectius, per això, agraïm el suport de la Diputació, perquè no només fa costat als consistoris, sinó que també aporta l’ajuda econòmica que necessitem”, va explicar l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado. 

Les actuacions que seran finançades per la Diputació de Barcelona s’hauran d’executar abans del 31 de desembre de 2025. El Programa Sectorial de Transició Ecològica 2030 compta amb una dotació econòmica total de 47 milions d’euros, que es distribuiran en les dues línies de suport “Adaptació a l’emergència climàtica”, amb 16 milions d’euros per a aquest any 2024, i “Renovables 2030”, que disposa de 14 i 17 milions per als anys 2024 i 2025, respectivament.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top