PIDECA amplia la seva producció a Sant Quirze de Besora

L’empresa PIDECA inaugura oficialment les noves dependències a la nau que fins fa dos anys ocupava SODECA a Sant Quirze de Besora. Fundada l’any 1989 a Torelló, està  especialitzada  en transformació de xapa; i en el disseny i desenvolupament de projectes industrials.

PIDECA (dins SODECA GROUP) ha traslladat les seves dependències al punt quilomètric 0,7 de la carretera de Berga, a l’oest del municipi osonenc, on ocupa  6.000 m2 de la nau existent. D’aquesta manera, PIDECA amplia la zona de producció, soldadura, planxa i també la de robòtica que tenien fins ara al municipi veí de Torelló. La resta de l’edifici està ocupat per SODECA per completar la seva activitat productiva. Aquesta ampliació també ha suposat trenta llocs de treball nous.

El procés d’expansió de PIDECA neix de la voluntat d´innovar i buscar les solucions que la tecnologia ens ofereix, apostant per espais polivalents amb solucions intel·ligents, globals, integrals i sostenibles. Aquesta ampliació permetrà oferir solucions de fabricació en els àmbits de màquines i sistemes, làsers, electrònica, màquines portàtils, Smart Factory (Fàbrica intel·ligent), programari i sistemes. Una aposta per ser més competitius i ajustats a les demandes.  

Com a inversió, destaca la del Magatzem Automàtic de Xapa TRUMPF-STOPA, que permet connectar-hi els 2 làsers de 6kW  (1 de fibra i 1 de CO2). Aquest magatzem (amb una inversió propera a 1 milió d’euros) permet emmagatzemar 900 tones de xapa, que autogestiona per alimentar les màquines.

En els darrers 4 anys s’han fet importants inversions (per un valor entorn els 3 milions d’euros) en maquinària la qual amb la nova nau podrà ser més productiva ja que es podrà optimitzar la distribució en planta. Entre aquestes, destaca un làser de Fibra TRUMPF de 6kW, una plegadora de 3metres TRUMPF de 170 tones, una plegadora de 1metre TRUMPF de 50 tones i una premsa HYDROGARNE de 400 tones.

Aquesta expansió és fruit de l’evolució dels últims anys que l’empresa PIDECA, juntament amb SODECA GROUP, ha experimentat. Actualment té una setantena de treballadors. Amb aquesta nova etapa també s’espera que es puguin crear més llocs de feina en un futur.

PIDECA ja es troba instal·lada a Sant Quirze des d’aquest estiu.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top