Platja d’Aro estalvia 31.000 euros en enllumenat públic

Nou pla d’optimització energètica impulsat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per estalviar 31.000 euros l’any en enllumenat públic gràcies a la reducció de 89.800 kW de potència instal·lada, que es tradueix en una reducció de 281.500 kWh en una anualitat. La campanya se centra bàsicament en l’apagada parcial de fanals situats en indrets on no hi ha vivendes, compaginant així l’estalvi amb la garantia del manteniment de la seguretat. La iniciativa està activa del 15 de setembre al 15 de juny, moment en que fruit de les característiques turístiques del municipi es recuperarà tot l’enllumenat.

Per implementar el pla s’han generat 31 espais d’actuació. En quinze, l’acció es basa en l’apagada alterna de fanals, un sí un no (excepte en els trams on hi ha habitatges que es mantenen tots oberts), en vuit espais més la interrupció se centra en trams o fanals concrets, en un altre l’enllumenat es redueix a dues hores diàries, i en cinc espais l’apagada és total. Perquè els ciutadans puguin identificar ràpidament si un fanal que no està il•luminat forma part del pla d’optimització o no o si és una avaria s’han marcat amb un adhesiu de color verd amb la llegenda “E%”, i s’ha creat un espai a la xarxa on es pot consultar sobre un mapa les zones afectades i cadascuna de les intervencions que s’hi fan.

Amb l’aplicació d’aquest pla d’optimització energètica l’Ajuntament fa un pas més en polítiques mediambientals. Aquest mateix any s’ha adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per la Sostenibilitat, un nou mecanisme de participació ciutadana endegat per la Comissió Europa per la lluita contra l’escalfament global del planeta. Consisteix en el compromís de les ciutats adherides d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d’eficiència energètica en el transport urbà i en l’edificació, i la promoció de fonts d’energia renovables en les àrees urbanes.


Font: Ajuntament Castell-Platja d’Aro
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top