Premi internacional de disseny industrial per Lola, una lluminària d'enllumenat públic de Metalco

Lola és la primera lluminària LED del món per reflexió total destinada a l'enllumenat públic. Gràcies a un concepte òptic innovador i patentat a nivell internacional, Lola fa servir tota l'emissió del LEDs (incloent la lateral) i el projecta sobre la calçada, donant com resultat un gran estalvi d'energia i una difusió de la llum perfecta. Mitjançant el principi òptic reflexió la llum s'orienta cap a una carcassa reflectant que consta d'un col·lector i un deflector, i es dirigeix cap a la calçada. D'aquesta manera s'obtenen una sèrie d'avantatges: l'emissió lateral del LED no es dispersa, l'emissió cap a l'alt és nul·la, la llum es projecta uniformement i no es produeix cap tipus d'enlluernament (atès que cap LED està orientat directament cap a la calçada). L'ús d'aquesta lluminària permet el compliment de les més estrictes normatives lumíniques en temes de llum mitjana, uniformitat mitjana i longitudinal, enlluernament, il·luminació de les àrees adjacents i emissió cap a l'alt.

Lola està realitzada prestant una gran atenció a la sostenibilitat: l'estructura és d'aliatge d'alumini tractat per obtenir una excel·lent resistència a la corrosió, l'abrasió i els raigs UV, tots els components són totalment reciclables i absent de mercuri. A més, aconsegueix un 65% d'estalvi respecte a l'energia utilitzada per les llums tradicionals i almenys un 20% respecte a les altres lluminàries LED actualment al mercat, amb una millor eficiència dels LED i del cap del llum i una millor eficàcia del perfil d'il·luminació.


Guardonada amb el Premi DELTA

El 28 de juny, la lluminària "Lola", dissenyada per l'estudi Lagranja per Metalco va guanyar el Delta de Plata ADI-FAD 2012, un prestigiós premi internacional de disseny industrial.

Aquest és el veredicte del jurat: "El projecte posa en relleu la importància del disseny aplicat a l'espai públic, un producte molt cuidat en el qual es combina un bon disseny i la sostenibilitat en permetre la difusió de la llum, sense fenomen d'enlluernament, representant també una solució contra el vandalisme urbà. "

Aquest premi confirma la dedicació i la qualitat de la producció de Metalco, que es nodreix dels anys d'experiència en el camp del mobiliari urbà: Metalco és coneguda en més de 4.000 ciutats de 32 països per la innovació, el disseny i la qualitat dels seus productes, que actualment constitueixen el més ampli portafoli en la indústria del mobiliari urbà, mobles de jardí, tancaments modulars metàl·lics i enllumenat urbà modular. L'objectiu principal de Metalco és dissenyar i produir noves generacions de productes que posin en relleu les millors característiques dels materials tradicionals com l'acer, fusta, pedra, que unides a conceptes industrials permetin assolir els més alts nivells de qualitat i producció rigorosament "Made in Italy".
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top