Premi mundial a les polítiques de sostenibilitat de l’AMB

Aquest passat divendres 29 d’octubre, l’AMB ha estat guardonada amb el premi Global Green Cities Award, concedit cada any pel Fòrum Global sobre Assentaments Humans, una organització amb base a Nova York que actua com a òrgan consultiu de les Nacions Unides.

Aquest any, coincidint amb la XV edició del premi, el reconeixement no s’ha entregat a l’ajuntament d’una ciutat, com és habitual, sinó que ha estat concedit a la gestió de l’AMB d’un territori molt més complex, com és l’àrea metropolitana de Barcelona, en què conviuen municipis de naturaleses i realitats molt diverses.

Ramon Torra, gerent de l’AMB, ha remarcat en rebre el premi que “l’AMB està profundament compromesa amb la protecció de la natura i la infraestructura verda, i en la lluita contra l’emergència climàtica”.

El jurat del premi fa servir un sistema de monitoratge d’indicadors molt diversos, que tenen en compte les polítiques de les administracions per potenciar les zones verdes al seu territori, així com la impulsió d’estratègies de planificació urbana, mobilitat sostenible i protecció del medi ambient, en el marc de la implementació dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.Algunes ciutats guanyadores d’edicions anteriors han estat Glasgow, Mannheim, Yokohama, Vancouver i Vitòria.

Reconeixement a la governança metropolitana

En el cas de l’AMB, el jurat ha destacat diverses competències metropolitanes que l’AMB desenvolupa sota el prisma de la sostenibilitat:

•    Eficàcia en el planejament urbà, representat sobretot pel PDU metropolità
•    Eficiència energètica i mobilitat sostenible, amb un reconeixement especial per les mesures marcades pel Pla metropolità de mobilitat sostenible (PMMU) i el Pla clima i energia 2030
•    Protecció del medi ambient i dels recursos naturals, en especial de l’aigua
•    Economia verda: plataformes metropolitanes d’economia circular
•    Polítiques per a una societat inclusiva, exemplificades pel pla ApropAMB, d’ajuts a la crisi causada per la covid-19
•    Protecció del patrimoni cultural i arquitectònic, en especial a través dels fons FEDER de la UE

També té una importància simbòlica el fet que l’AMB rebi aquest premi just dos dies abans que comenci la cimera mundial del canvi climàtic de les Nacions Unides, a Glasgow (COP26).



 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top