Primer punt de recàrrega ràpida a Cabrera de Mar

L’Ajuntament de Cabrera de Mar ja disposa del primer punt públic de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics del municipi, ubicat a la plaça de la Fàbrica. La nova estació de recàrrega permet la càrrega simultània de dos vehicles elèctrics en un temps d’entre 15 i 20 minuts en funció del tipus de bateria i vehicle, un fet que serà de gran utilitat per als vehicles urbans, però també per als que circulen en desplaçaments de llarg recorregut. A més, l’estació és de tipus multifuncional, és a dir, permet la recàrrega de tots els tipus de vehicles elèctrics del mercat.

Segons Assumpta Farran, directora de l’ICAEN “la importància del vehicle elèctric no rau només com a mode de transport, sinó com a element central del nou model energètic: és la baula que uneix un sistema de generació d’energia distribuït i basat en renovables amb la garantia de consum a la llar”. Per això, segons Farran la prioritat és “la instal·lació de punts de recàrrega vinculats a un vehicle. Farran també ressalta la importància del punt de recàrrega de Cabrera perquè “contribueix a cobrir el principal eix viari del país, que és el corredor del Mediterrani, i esdevé un node més en la xarxa d’estacions de recàrrega ràpida que s’ha de distribuir per Catalunya per facilitar els desplaçaments llargs”. L’ICAEN ja té identificades una quinzena de noves ubicacions estratègiques per seguir desenvolupant aquesta xarxa de recàrrega ràpida.

L’estació de recàrrega, en proves des del passat 28 de setembre, acumula ja 99 recàrregues efectuades a un total de 25 usuaris diferents, als quals s’han servit 478 kWh d’energia. La instal·lació és interoperable, és a dir, la poden utilitzar tant els titulars de la tarja emesa per l’ajuntament de Cabrera de Mar com els titulars de targetes de recàrrega de Barcelona i l’àrea metropolitana. La posada en marxa d’aquesta estació reforça la política de suport del municipi al vehicle elèctric: a Cabrera de Mar ja existeix un altre punt públic de recàrrega semirràpida, i l’ajuntament disposa de vehicles elèctrics en la seva flota d’automòbils.

A més de l’ajuntament de Cabrera de Mar i l’ICAEN, la instal•lació de l’estació de recàrrega ha comptat amb la participació dels fabricants de vehicles elèctrics BMW, Renault, Volkswagen i Nissan, i amb el suport del pla MOVEA impulsat pel ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. La inversió total ascendeix a 44.000 euros.

La posada en marxa d’aquest punt de recàrrega s’insereix en el compliment del Pla estratègic per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per al Vehicle Elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC), que és l’instrument impulsat pel Govern, a través de l’ICAEN, en la seva política per avançar cap a un nou model energètic més sostenible i que agrupa una setantena d’agents. El PIRVEC, dotat amb 5,8 milions d’euros, pretén convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric a través de la garantia de subministrament energètic als usuaris i al parc de vehicles que està de pas per la xarxa viària catalana.

La finalitat del PIRVEC és facilitar l’augment del nombre de vehicles elèctrics privats, donar confiança a les empreses perquè apostin per la mobilitat elèctrica en la renovació de flotes de transport professional, afavorir que els municipis catalans puguin aplicar mesures de millora de la qualitat de l’aire i de diversificació energètica, i impulsar nous models de negoci basats en la mobilitat elèctrica.

El punt de recàrrega de Cabrera de Mar completa la primera fase de la xarxa de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics de Catalunya, que ha entrat en servei aquest estiu en el marc del PIRVEC. A més, la Generalitat ja aplica altres mesures de foment i incentiu de la mobilitat elèctrica, com la gratuïtat de les autopistes de la seva titularitat, acords de formació amb gremis d'instal·ladors o programes d'assessorament als administradors de finques i als promotors i constructors d'edificis, entre d’altres. El Pla es marca com a fita la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega vinculats, 360 estacions de recàrrega semirràpida i 81 de recàrrega ràpida.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top