Primera jornada d'intercanvi d'experiències i casos d'èxit al voltant del govern obert dirigit a representants de les administracions públiques i del sector privat

Un dels reptes que tenen les administracions públiques és superar la manca actual de proximitat i de diàleg amb la ciutadania, un diàleg que es limita, gairebé exclusivament, en l'exercici del dret al vot cada quatre anys.

No obstant això, els ciutadans i ciutadanes demanden poder relacionar-se de manera més natural, constant i de tu a tu amb les administracions públiques. L'open government o govern obert és una forma de relació que estableix uns canals de comunicació i contacte directe entre la ciutadania i l'administració gràcies a les noves utilitats que ofereix internet actualment.

Des de Terrassa es busca involucrar els ciutadans i ciutadanes molt més del que s'ha fet fins ara: formar-se, compartir, crear, participar, prendre decisions, parlar i opinar, involucrar. Es pretén, amb l'ajuda de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), que la ciutadania s'apropi de nou a les institucions públiques i crear entre tots, una societat formada i informada: una societat del coneixement.

El govern obert no és una operació de maquillatge tecnològic per demostrar que els polítics gestionen bé sinó una forma de fer política basada en tres pilars: transparència, participació i col·laboració.

En aquesta primera jornada Open Government Terrassa es vol parlar de transparència, de dades obertes, d'algunes experiències existents, com s'ha fet i valorar si s'està fent correctament. També es vol posar a disposició de la ciutadana informació i dades en temps real. Igualment, parlar de big data, terme molt vinculada a les ciutats intel•ligents i valorar que fa el mercat, que presenti tenim i cap a on anem.

Terrassa és una de les ciutats capdavanteres a l'Estat espanyol en l'aplicació de polítiques d'obertura de dades i de transparència que ha apostat decididament per un model de Govern Obert: una organització accessible, oberta i orientat a la ciutadania, capaç de respondre amb agilitat i eficiència als problemes i reptes que ens planteja la societat actual.

Data de la jornada: 20 juny 2013
Inscripcions i informació en
http://ogovday.terrassa.cat

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top