Primeres observacions del projecte d’immunocontracepció en senglars

L’equip d’investigació del Grup de Recerca sobre Infertilitat (GRI-BCN) de la Facultat de Veterinària de la UAB ha presentat recentment als representants del municipis de Terrassa, Matadepera, Sant Cugat del Vallès i Vacarisses, així com de la Diputació de Barcelona, les primeres observacions de l’estudi científic que estan realitzant per avaluar l’efectivitat d’un tractament d’immunocontracepció en senglars urbans i periurbans. Les dades corresponen als animals capturats i vacunats durant els últims nou mesos de l’any 2017, així com el seu seguiment.

S’hi han estudiat prop de 100 animals, essent més de 60 els tractats amb la vacuna contraceptiva (la resta han estat animals control). Aquests animals han estat capturats, principalment, durant la primavera i l’estiu i el major nombre de captures s’ha efectuat als municipis de Matadepera i de Vacarisses.

Destaca el bon resultat quant al percentatge de recaptura dels animals (gairebé un 40%), que ha permès obtenir mostres seriades dels individus per poder analitzar i avaluar l’efecte de la vacuna. El nivell hormonal de progesterona i de testosterona en sèrum en femelles i mascles, respectivament, indica que totes les femelles tractades tenen la progesterona baixa (l’hormona de la gestació), i quant a la testosterona en mascles, l’hormona es va mantenir baixa en el 40% d’aquests. Resta per determinar-ne la font (per descartar les no relacionades amb el tractament) i la presència o absència de cèl·lules espermàtiques actives.

Encara restaria per realitzar el seguiment de l’estat fisiològic i sanitari dels animals, i l’anàlisi de la resposta immunitària dels mateixos a la vacuna, així com els indicadors socials vinculats al projecte. De fet, l’any 2018 es continuen vacunant exemplars nous i recapturant-ne els de l’any 2017, per tal d’obtenir més mostres que permetin tenir més informació sobre l’efecte de la vacuna a llarg termini.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top