Programa d'ajuts d’enllumenat exterior municipal

L'enllumenat exterior dels municipis espanyols es compon de 7.964.000 punts de llum (PL) que, amb una potència mitjana de 165 W / PL i 4.081 hores d'utilització anual, suposa un consum d'electricitat de 5.367 GWh / any i un cost per als municipis de 697 milions d'euros anuals, és a dir, el 2% del consum elèctric nacional.

Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que es poden aplicar es troben la substitució de les làmpades per altres fonts de llum de major eficiència lumínica, la millora de la qualitat reflectant i direccional de les lluminàries o la implantació de sistemes de regulació del flux lluminós dels punts de llum que permetin la seva variació al llarg de la nit en funció de les necessitats i reduint l'emissió de llum cap a altres espais aliens a l'objecte de la il·luminació (contaminació lumínica). Amb aquestes actuacions s'adeqüen els nivells d'il·luminació, excessius en molts carrers dels nostres municipis, a les necessitats reals d'aquest servei públic, aconseguint, a més, una important reducció del consum d'electricitat.
El Programa es recolza en els canvis legislatius efectuats per l'administració espanyola i per la introducció de noves tecnologies aparegudes en aquests últims anys, fites que estan originant un punt d'inflexió en el consum d'energia d'aquestes instal•lacions. Serveixi com a exemple la publicació del Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior, aprovat pel Reial decret 1890/2008 o la irrupció de la tecnologia LED com a nova font d'il·luminació en els nostres carrers i espais oberts.

Aquest Programa està dotat inicialment amb un pressupost màxim que ascendeix a la quantitat total de 36.000.000 €, amb origen en el Fons Nacional d'Eficiència Energètica, creat per la Llei 18/2014, de 15 d'octubre, d'aprovació de mesures urgents per a el creixement, la competitivitat i l'eficiència.

El Programa d'ajuts per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat s'emmarca com una mesura dirigida exclusivament al sector dels serveis públics, en el seu vessant d'enllumenat exterior municipal, sota la modalitat de préstecs reemborsables sense interès, i amb uns terminis d'amortització de fins a deu anys, que fan factible l'execució d'aquesta reforma. Podrà sol·licitar-se fins al 100% de la inversió elegible, amb un màxim de 4.000.000 € i un mínim de 300.000 €. Les actuacions de quantia inferior a 300.000 €, podran presentar-se de forma agrupada amb un altre o altres sol·licitants segons el que estableixen les bases del Programa.

El termini de presentació de sol•licituds a la convocatòria serà del 6 maig 2015 al 5 de maig de 2016, sempre que no s'hagi esgotat el pressupost disponible.


Més informació:
http://www.idae.es/index.php/relcategoria.4037/id.855/relmenu.449/mod.pags/mem.detalle
 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top