Projecte de reurbanització per la Plaça del Poble Romaní

S’ha tancat el projecte executiu per a la remodelació d’aquesta plaça. El projecte ha estat  consensuat amb el veïnat, els usuaris de l’àrea de gossos de la plaça i de les petanques, i l’Associació de Joves Gitanos; a través de les diferents trobades i reunions realitzades, durant gairebé dos  anys, en el marc de la Taula de la plaça del Poble Romaní. Aquestes sessions  han servit per anar incorporant millores i propostes fins a perfilar el dibuix final del projecte. La reurbanització té com a principals objectius la reordenació i l’equilibri dels usos de la plaça per adaptar-la a les necessitats de la ciutadania i col·lectius que en fan ús, la incorporació de noves activitats, i la millora i increment del verd per  trencar amb la grisor o  imatge de plaça dura que predomina en l’ actualitat.

El projecte executiu de la futura plaça del Poble Romaní, a la Vila de Gràcia, mantindrà una zona d’àrea per a gossos en l’espai que actualment ocupen les petanques, mentre que aquestes seran ampliades i es traslladen a la banda del carrer de Puigmartí. La plaça incorpora una àrea de jocs infantils, en l’espai que ara està buit. Aquesta incorporació preveu diversificar  amb nous usos i dinamitzar la plaça amb les  famílies de veïns i veïnes que faran servir aquest espai de joc, que també  contribuirà a la millora de l’entorn escolar proper.

La millora de l’accessibilitat i accessos de la plaça també és un dels punts forts d’aquest projecte, així com la incorporació de més vegetació, i d’una zona d’estada.

El Districte de Gràcia preveu licitar les obres durant aquest estiu, amb l’objectiu de poder iniciar-les durant la tardor. L’execució de les mateixes té un calendari previst  aproximadament d’un any.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top