Prop de 4.000 usuaris actius i fins a 23.000 estades en els primers 5 mesos d’APARCAR, l’app de zona blava de Cambrils i Reus

 

A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’usuari pot localitzar fàcilment el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent.

APARCAR s'ha descarregat 4.000 vegades, que es reparteixen a parts iguals els usuaris d'Android (2.010) i els d'Apple (1.990). De les 4.000 descàrregues, 3.945 usuaris s'han donat d'alta i han fet servir l'app en alguna ocasió. I amb aquest dades, destaca que el número incidències és mínim: la més habitual és que l'usuari s'equivoqui en el moment d'introduir la matrícula o bé en el moment de triar amb quin vehicle aparca si es dóna el cas que té dos vehicles donats d'alta a l'aplicació; o bé que en un moment puntual l'aplicació funcioni lentament o que el sistema de geolocalització del telèfon no respongui.


Pagar només pel temps real d'estacionament


Una de les novetats que introdueix l’aplicació és que els usuaris només han de pagar la zona blava pel temps exacte d’aparcament del vehicle: cal activar l’aplicació en el moment de l’estacionament –"iniciar estada"– i desactivar-la quan es torni al vehicle –"finalitzar estada".

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos que notifica a l’usuari quan s’està a punt de sobrepassar el temps màxim autoritzat d’estacionament. També permet activar el tiquet fora de l'horari de regulació ¬–migdia, nit o festiu– i el temps comença a comptar quan s'inicia l'horari regulat. Sempre cal finalitzar l'estacionament quan s'arriba al vehicle i, en cas de superar el temps màxim permès en cada zona, es podrà anul•lar la denúncia des de la mateixa aplicació, a l'apartat de gestió de multes.

Aparcar permet donar d'alta més d'un vehicle amb un mateix compte d'usuari, en aquest cas només cal discriminar la matrícula i el vehicle que s'aparca abans d'activar cada període d'estacionament. A la vegada, també és possible donar-se d'alta amb el mateix compte d'usuari en diversos dispositius mòbils, en el cas d'una família o d'una empresa, per exemple. Tot i que l'usuari només pot tenir un tiquet vigent des del mateix terminal.

 


El balanç a Cambrils

A Cambrils, el percentatge de penetració s’ha anat incrementant mes rere mes, representant un 3,7%. La dada és molt positiva si es pren en consideració que Cambrils és un municipi turístic, mentre que el perfil principal d’usuari de l’app són els veïns i veïnes del municipi. El percentatge de penetració s’ha doblat en els darrers 3 mesos, essent el mes de maig d’un 1,71%. Pel que fa al nombre d’estades realitzades, s’han emès més d’11.500 tiquets virtuals a través de l’app.
La regidora de protecció ciutadana i mobilitat, Yolanda Quílez ha mostrat la seva satisfacció per la bona acollida que està tenint l’aplicació “Aparcar”: “Estem molt contents amb les dades assolides per aquesta app que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Reus i Cambrils. De fet, esperem que en el futur, altres municipis es sumin al projecte i que per tant, estacionar en zona blava sigui cada cop més senzill”.

A Cambrils, les zones d’aparcament regulat (zones blaves i zones taronges) canvien en funció a la temporalitat, intensificant-se la demanda els mesos d’estiu. Es disposa de diferents tipus d’aparcament segons les necessitats de cada espai. Des de les àrees aparcaments alternatius de superfície que són gratuïtes, les zones taronges de tarifa tova per a estades llargues, fins a les zones blaves per a l’alta rotació de vehicles, així com els aparcaments soterrats i vigilats.


El balanç a Reus

A Reus la penetració d'APARCAR se situa per sobre del 2,1% del total de tiquets de zona blava emesos; el pagament amb monedes continua sent majoritari, amb més d'un 75%, i la resta són els tiquets que es paguen amb targeta de crèdit. Des de l'estrena de l'app de zona blava, a Reus s'han emès més de 11.800 tiquets virtuals i les dades creixen cada mes.

Marc Arza, president de Reus Mobilitat i Serveis i regidor de Promoció Econòmica, afirma: “Les dades ens demostren que hem creat una app pràctica per a l'usuari, on es paga només pel temps real i al moment. La bona resposta ens fa plantejar ampliar les prestacions de l'app com a objectiu a curt termini.”

Reus té 1.475 places de zona blava, 780 de les quals són al carrer i la resta repartides per nou àrees delimitades com a zones de llarga estada. L'aparcament regulat funciona de dilluns a dissabte de 9 a 13h i de 16 a 20h, excepte festius.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top