Protegir el medi nocturn aplicant les millors tècniques d’enllumenat públic

La Generalitat de Catalunya atorga subvencions a empreses i administracions per a la millora de l'ordenació ambiental a la il·luminació exterior
 
L'objectiu de la subvenció és la protecció del medi nocturn amb l'aplicació de les millors tècniques d'enllumenat públic per promoure l'eficiència energètica.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà fins el 14 de Juny, i de la documentació justificativa fins al 31 d'octubre de 2014.
 
Les actuacions subvencionables han d'incloure alguna de les accions següents:
 
o Substitució de làmpades d'incandescència, vapor de mercuri d'alta i/o baixa pressió i halogenurs metàl·lics per làmpades de vapor de sodi d'alta pressió i/o baixa pressió o per làmpades LED tipus ambre.
o Substitució de pantalles d'un llum que emetin un flux lluminós a l'hemisferi superior instal·lat superior a l'1% per altres que emeten com a màxim l'1%.
o Instal·lació de reguladors horaris.
o Instal·lació de reductors de flux lluminós.
 
Les actuacions d'adequació de les instal·lacions existents s'han de situar íntegrament en:
 
o Punts de referència i les seves àrees d'influència.
o Zones de protecció màxima contra la contaminació lluminosa (E1).
o Zones de protecció alta contra la contaminació lluminosa (E2) que estiguin a una distància màxima de 2 Km de zones de protecció màxima (E1).

Més informació a: gencat.cat
 
 
El LED ambre, un nou concepte d'il·luminació respectuosa
 
L'empresa catalana Ignialight incorpora un nou concepte d'il·luminació respectuosa amb l'hàbitat nocturn, introduint el color ambre en l'enllumenat públic LED.
 
Aquestes lluminàries redueixen l'afectació sobre la fauna nocturna en un 70% comparades amb la tecnologia d'il·luminació de vapor de mercuri i en un 30% comparant amb tecnologia d'il·luminació de Vapor de Sodi d'Alta Pressió. És la il·luminació ideal per a entorns rústics, d'especial interès natural amb zones denominades E1 i E2.
 
Les lluminàries urbanes i vials d’ Ignialight estan dissenyades per tenir un flux a l'hemisferi superior inferior a l'1% (FHS <1), garantint així la qualitat de vida dels habitants de la zona i el benestar que suposa un cel fosc.
 
Els productes d’Ignialight estan totalment adaptats als requeriments mediambientals, necessaris i aplicables per a la subvenció del canvi de lluminàries exteriors.


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top