Quatre nous autobusos metropolitans per al Baix Llobregat i l’Hospitalet

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat 4 nous vehicles que s’incorporaran a la flota de bus metropolità.

Aquestes noves unitats són una part de les 107 unitats totals que entraran en servei a tot el territori gràcies al Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, que té com a objectiu incorporar vehicles cada vegada més avançats tecnològicament, amb un funcionament més sostenible tot mantenint els alts estàndards de qualitat en el servei de transport de passatgers.

Tot i la situació de crisi econòmica, l’AMB i les diferents empreses operadores invertiran 23,4 milions d'euros (IVA no inclòs) en aquesta renovació.

El Pla de Renovació contempla substituir autobusos que ja han complert la seva vida útil per vehicles nous, més respectuosos amb el medi ambient. La vida útil d'aquests vehicles es situa entre 10 i 12 anys amb total garantia de funcionament operatiu, ja que estan sotmesos als preceptius plans de manteniment establerts per l'AMB. Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada 4 anys, de manera que, en tot moment, la flota compleixi amb l'antiguitat adequada per prestar un servei de qualitat.

En total, això suposa la modernització d’ aproximadament el 15% de la flota dels serveis de gestió indirecta, que compta amb uns 700 autobusos.

Dels 107 nous vehicles, 94 seran finançats per l’AMB, i els 13 restants aniran a càrrec de les empreses operadores.

 
Actuacions al Baix Llobregat

El Pla de renovació de flota 2013- 2015 té un impacte molt important en els serveis que l’AMB presta en l’àmbit del Baix Llobregat, ja que 62 dels 107 autobusos nous circularan en aquest territori. Si ens referim als nous autobusos de tecnologia híbrida, 10 d’un total de 13 també s’aplicaran a línies del Baix Llobregat operades per les empreses Rosanbús, S.L., Mohn, S.L. i Oliveras, S.L. (les tres del Grup Baixbus) Soler i Sauret, S.A. (que ja n’ha incorporat un), cobrint un bon nombre de municipis.

En els serveis que presta l’empresa Mohn, S.L. es renoven 26 autobusos, dels quals 3 de tecnologia híbrida, i en els serveis que presta l’empresa Rosanbús, S.L. es renoven 18 autobusos, dels quals 3 amb tecnologia híbrida.
Concretament, 2 dels autobusos presentats corresponen a la renovació en l’empresa Mohn, S.L., formant part del conjunt de 26 autobusos a renovar (dels quals 3 híbrids) i els altres 2 s’incorporen a la flota de Rosanbús, S.L., formant part d’un bloc de 18 unitats (de les quals 3 de tecnologia híbrida).

En conjunt, els 4 autobusos presentats suposen una inversió d’1.322.000 euros.

Es tracta de 4 vehicles de la marca MAN, model Lions City, amb tecnologia híbrida dièsel elèctrica, model del qual ja tenim circulant algunes unitats amb excel·lents resultats.

Les característiques tècniques més rellevants d’aquest vehicles són:

- Motor dièsel amb nivell d’emissions EEV
- Longitud de 12 m
- Completament accessible a persones amb mobilitat reduïda (rampa automàtica i sistema d’agenollament)
- Espai per 2 cadires de rodes
- Equipament habitual de SAE i SVV

Està previst que entre el darrer trimestre de 2014 i els inicis de 2015 s’incorporin els 8 vehicles híbrids restants destinats a l’àmbit del Baix Llobregat.


Font: AMB
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top