RECI recolza el nou Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel•ligents (RECI) desitja manifestar públicament la seva satisfacció per la posada en marxa del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents. Aquest pla, presentat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, preveu un pressupost inicial de 153 milions d'euros per impulsar, a través de les noves tecnologies, l'eficiència en la gestió municipal i en la prestació dels serveis públics al ciutadà, així com la creació d'un entorn favorable per al creixement econòmic i la generació d'ocupació.

El mateix Pla cita RECI com una de les institucions en què es recolza el seu contingut i execució, destacant el seu paper rellevant en el procés d'innovació vinculat al desenvolupament de les smart cities, que és considerat un referent a nivell internacional.

Per Íñigo de la Serna, el seu president, "aquest Pla representa una aposta molt important per a l'avanç de les ciutats intel·ligents en el nostre país, i un punt d'inflexió que resultarà definitiu per consolidar la posició d'Espanya a l'avantguarda de les smart cities a nivell mundial ". Un lideratge que, com explicava fa tres dies el secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, durant la inauguració del I Congrés Ciutats Intel·ligents, ve donat per l'existència de tres factors: "una indústria experimentada , una xarxa de ciutats consolidada i una administració pública compromesa ".

"Amb l'aprovació del Pla, el nostre Govern reforça el seu compromís amb les smart cities -subratlla Íñigo de la Serna-, però és important que els fons destinats al seu desenvolupament puguin ser executats en el major breu termini possible, perquè les ciutats puguin disposar d'ells en el moment en què es redactin els nous pressupostos municipals, la qual cosa proporcionaria un gran impuls a aquests projectes de cara a l'inici de la nova legislatura ".
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top