Recta final de les obres de la nova EEI

Els treballs de construcció de la nova Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), al futur Campus Universitari del Pla de la Massa, afronten les seves darreres setmanes i segueixen el ritme previst. Actualment hi ha vuitanta operaris treballant-hi per complir els terminis i els responsables de l’obra calculen finalitzar les tasques en les properes cinc setmanes, és a dir, abans que s’acabi el mes de juliol. Això permetrà, durant el mes d’agost i principi de setembre, dur a terme el trasllat definitiu entre l’antiga Teneria i la nova escola i així començar el proper curs al nou edifici.
 
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, assegura que “amb aquesta aposta, Igualada fa un gran salt endavant, tant pel que fa a la millora de l’oferta d’estudis superiors a la ciutat, com pel que fa a la formació de talent directament vinculat amb els nostres sectors productius i industrials més fonamentals”. Castells es mostra convençut també que “per l’atractiu de les noves instal•lacions i per l’alt nivell d’inserció laboral dels seus estudiants, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada serà, a partir del proper curs, un centre altament valorat pels joves, no només de l’Anoia, sinó de les nostres comarques veïnes”.
 
Un cop enllestida la construcció de tota l’estructura, aquests dies els treballs se centren en les instal•lacions i equipaments interiors, els envidraments i tancaments, l’arranjament de l’aparcament descobert per a vuitanta vehicles, els accessos a l’edifici, l’enjardinament de les zones exteriors i, paral•lelament, la construcció de la gran plaça de 1800 m2 que donarà accés des del carrer de Maria Trulls i Algué. A més, s’està acabant l’edifici que acollirà la caldera de biomassa que, juntament amb les plaques fotovoltaiques del sostre i altres elements de reaprofitament energètic, donaran a l’escola universitària una qualificació del tipus A.

 
Un centre universitari de primer nivell

La futura seu de l’EEI tindrà una superfície total de 5.836 m2. A la planta baixa hi haurà la cafeteria i una biblioteca de 675 m2 i, al primer pis, destinat a la gestió acadèmica, s’hi ubicaran tretze despatxos i la sala de doctorat. La segona planta, la més àmplia amb gairebé 4.500 m2 en total, inclourà tota l’àrea de docència i investigació, amb els estudis de grau i també amb la Càtedra A3 en Innovació de la Pell, la Moda i el Tèxtil. Aquí hi haurà nou aules, el menjador i la sala d’alumnes, l’Aula Magna, dos laboratoris químics, dos laboratoris físics, la planta pilot d’adoberia, la planta pilot de projectes i investigació, la planta depuradora, diferents sales de treball (microbiologia, cromatografia, absorció atòmica, medi ambient, aigües i residus), el taller de física-mecànica, el taller d’automatismes, electrònica i electricitat i, a més, l’àrea de direcció, cinc despatxos de gestió, el departament d’administració, l’atenció al públic i els serveis informàtics.


Font: Ajuntament d’Igualada
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top