Reducció del nombre d'avaries en l'enllumenat públic a Arenys de Munt

L’ajuntament d’Arenys de Munt realitza el seguiment periòdic de compliment del contracte de manteniment de l’enllumenat públic i de l’evolució del nombre d’avaries. Durant els últims 6 mesos s’han produït 262 avaries, amb una tendència a la baixa que es va consolidant, i amb una oscil•lació entre el màxim d’avaries esdevingut el passat mes de març, amb 72 incidències, i el mínim esdevingut durant el mes de juny, amb 13 incidències.

En la reunió de balanç dels últims sis mesos entre els serveis tècnics de l’ajuntament i Electricitat Boquet SL, l’empresa especialitzada de la comarca que presta el servei, també s’ha posat de manifest que actualment a Arenys de Munt disposa de 1.894 punts de llum i  que en els últims sis mesos s’han substituït 406 làmpades per reduir el consum energètic. També s’han canviat 16 òptiques de semàfor substituint-se per làmpades de baix consum LED, i a la plaça de l’Església també s’han instal•lat 14 punts de llum amb aquesta tecnologia de baix consum.

Tots els quadres i punts de llum s’han identificat i etiquetat amb codi de barres, les incidències en l’enllumenat públic es gestionen a través d’una aplicació informàtica, i la freqüència de les avaries va disminuint a mesura que les inversions permeten millorar la xarxa, els quadres elèctrics i canviar les làmpades.

Setmanalment l’empresa d’enllumenat realitza un recorregut nocturn per tots els carrers de la vila per tal de detectar punts de llum que no funcionen i procedir a la seva reparació, sense necessitat que hi hagi comunicació ciutadana o avís per part de l’ajuntament. D’acord amb el contracte de manteniment, el termini màxim per a què un fanal estigui sense funcionar, si no hi hagués comunicat d’avaria, seria de 9 dies.

Per minimitzar les avaries i continuar millorant l’estalvi energètic ja estan programades per a aquest any 2015 noves inversions al Barri de Sant Carles i la substitució de les 275 llumeneres de vapor de mercuri que encara hi ha al terme municipal.
 

Font: Ajuntament d’Arenys de Munt

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top