Reformat el Parc de les Tres Xemeneies

L’actuació va ser dissenyada per l’estudi d’arquitectura Leku Studio partint del Pla Director Estratègic del Parc de les Tres Xemeneies, fruit del procés participatiu amb el veïnat que va identificar els principals dèficits del lloc i les prioritats d’acció. L’objectiu principal era fer l’espai més permeable a vianants, eliminant barreres arquitectòniques i evitant zones ocultes i poc visibles. Aquestes actuacions creen itineraris accessibles a través del jardí com a espai estratègic d’articulació entre el Raval, el Paral·lel i el Poble-sec. Els canvis s’han fet també pensant en els valors i la identitat que ha tingut històricament la plaça.


Nou punt de referència per a la pràctica esportiva

La centralitat de la plaça l’ocupa ara la nova pista de bàsquet, que era una de les principals demandes veïnals. Al seu voltant es redistribueix l’espai obert sense generar volums ni barreres. Es preserva la necessitat de polivalència del parc per acollir activitats com ara concerts. La redistribució de l’espai es completa amb elements nous que propicien altres usos proposats pel barri: equipament de gimnàs a l’aire lliure o cal·listènia que integra exercicis per a totes les edats; línies al terra que creen circuits o recorreguts esportius; i unes taules de ping-pong amb elements renovats i integrats en el disseny de la proposta. També se n’ha renovat tot el mobiliari urbà col·locant-hi bancs, cadires i taules de pícnic, així com elements d’estada amb criteris d’accessibilitat.

El mur que representava un espai reconegut per a l’art urbà a Barcelona s’ha eliminat, perquè suposava una barrera visual i de pas, i s’ha reubicat millor dins la nova plaça. Al costat de l’àrea de joc infantil s’hi ha instal·lat també una guingueta amb terrassa.

Aquesta actuació puntual s’ha tirat endavant mentre avança el procés de la transformació definitiva de tot l’àmbit de les Tres Xemeneies, amb un planejament urbanístic ja aprovat que permetrà revitalitzar l’espai, dotar-lo de nous usos i equipaments ciutadans. L’Ajuntament segueix treballant en el projecte executiu del Centre de Coordinació Operativa d’Emergències de Barcelona (CECOR), que s’ubicarà en un dels edificis annexos a aquest espai. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top