Rehabilitació del patrimoni del Park Güell i el seu entorn

L'Ajuntament de Barcelona vol millorar la gestió de l'afluència de visitants i promoure la rehabilitació i el tractament dels materials sensibles d'Antoni Gaudí, reconeguts com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. És per això que el consistori destinarà un total de 4.462.444,01 euros a actuacions de manteniment, rehabilitació i millora del patrimoni arquitectònic de Park Güell i del seu entorn.

Es preveu que la zona monumental del parc es comenci a rehabilitar el setembre del 2017 amb unes actuacions que duraran uns setze mesos. En aquesta part es remodelarà la Font de la Sarva (coneguda antigament com la Font de la Plaça o de Can Muntaner), s'acabarà de reparar i impermeabilitzar el sostre de la Sala Hipòstila i es restauraran el viaducte de Baix i el banc perimetral de la plaça de la Natura. Aquestes obres tindran un pressupost de prop d'1,2 milions d'euros.

Una altra de les actuacions preveu la millora i el realç de la zona de la Font de Sant Salvador i voltants, a la zona forestal del parc. També s'actuarà sobre la superfície del paviment de sorra gruixuda de la zona d'accés al parc pel Forat del Vent, on quan plou es produeix embassada i, per això, es recuperarà el nivell original del pendent. A més, es restauraran les escales que connecten el parc amb el barri del Coll.

Es destinaran 944.209,11 euros per reparar la impermeabilització i la recollida d'aigües de la plaça de la Natura del Park Güell. Aquestes actuacions preveuen construir un sistema de drenatge nou que reculli les aigües pluvials de la superfície de la plaça i al mateix temps impermeabilitzar el sostre de la Sala Hipòstila. També es duran a terme obres en el camí de la Pressió, les àrees de jocs infantils i l'Itinerari de la Diversitat. Aquestes actuacions tindran un pressupost de prop d'1 milió d'euros, començaran el gener del 2018 i duraran uns nou mesos.

Finalment, en els entorns del parc, les escales de l'avinguda de Pompeu Fabra rebran una aportació de 173.157,86 euros per rehabilitar l'escala en si, els trams, els replans, les baranes i les contencions laterals. I en la baixada de Glòria es faran treballs de condicionament i se soterraran diversos serveis. A més, es millorarà l'accessibilitat a l'entrada del Park Güell i es recuperarà aquesta part com a mirador i espai d'esbarjo.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top