Repsol i Renault aposten pel mercat d’autogas a Espanya

El Director Comercial a Espanya de GLP de Repsol, José Manuel Hernández-Carrero, i el director de Màrqueting Ibèria del Grup Renault, François Dominique Grandjeat, han signat un acord estratègic per promoure la venda de vehicles de les marques Renault i Dacia que es mouen amb AutoGas (GLP per a automoció) i impulsar el consum d'aquest carburant alternatiu a Espanya.

Amb aquesta aliança, Repsol, líder a Espanya en la distribució d'AutoGas, suma el seu potencial al Grup Renault, que compta amb una àmplia gamma de models preparats per utilitzar GLP d'automoció.
"Aquest acord reforça el compromís de Repsol amb l'impuls a l’ AutoGas al mercat espanyol, on hi ha un creixement similar al registrat abans en altres mercats europeus, per les seves avantatges mediambientals i econòmiques", ha assenyalat José Manuel Hernández-Carrero.
 
Per la seva banda, François Dominique Grandjeat, va assenyalar que "El Grup Renault aposta per la mobilitat sostenible a l'abast de tots i en aquest sentit, el combustible GLP a més de contribuir a la reducció d'emissions, és una alternativa amb alt potencial de desenvolupament en el mercat espanyol ".
 
L'AutoGas, que en el primer trimestre del 2014 va registrar un creixement del consum superior al 23%, segons la Corporació de Reserves Estratègiques (CORES), del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, és el carburant alternatiu més utilitzat del món, amb més de 21 milions vehicles que l'utilitzen.
 
Repsol disposa actualment de 262 punts d'AutoGas i segueix creixent a un ritme d'uns 100 nous l'any fins incorporar-lo en 400 Estacions de Servei en l'any 2015. A aquests punts AutoGas se sumen als prop de 300 'skids', o instal·lacions ubicades a empreses i col·lectius professionals amb flotes, que fan servir aquest carburant alternatiu.
 
La gamma completa de Dacia disposa d'una alternativa GLP en els seus set models: Dacia Sandero, Logan, Logan MCV, Duster, Lodgy i les furgonetes Dokker i Dokker Van, disposen de la seva versió GLP. A més, el Grup Renault inicia l'aposta per aquest carburant en el Nou Clio.

 
Més de 28.000 vehicles amb AutoGas
Actualment hi ha més de 28.000 vehicles que utilitzen AutoGas a Espanya. El 2013, el parc automobilístic d'aquest tipus ha experimentar un creixement respecte al 2012 del 100% i s'espera que segueixi desenvolupant en els propers anys, per les seves avantatges econòmics i mediambientals. Els beneficis del GLP per automoció s'inclouen en els plans d'ajudes públiques, com en els programes d'incentius a vehicles eficients, com PIVE i PIMA Aire.
 
L'AutoGas ofereix una conducció suau, silenciosa i sense vibracions, així com un estalvi de fins a un 40%, respecte als carburants convencionals. A més, el GLP per automoció ajuda a millorar la qualitat de l'aire, amb les seves baixes emissions de partícules i òxids de nitrogen (NOx); i a minimitzar l'efecte hivernacle, per les seves reduïdes emissions de CO2.
 
Nombrosos ajuntaments i comunitats autònomes aposten també pel AutoGas, pels seus beneficis mediambientals i econòmics, amb mesures com bonificacions en l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica o rebaixes en els peatges, entre altres exemples.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top