Reus presenta experiències en mobilitat i mobiliari urbà intel·ligent al congrés mundial d’smart cities

L’Ajuntament de Reus va presentar a l’Smart City Expo World Congress 2016 l’experiència en l’ús de la plataforma de gestió de sensors, que ha desenvolupat en col•laboració amb Barcelona i Terrassa i en la qual és referència. També una tecnologia que facilita la comunicació entre mobiliari urbà, com poden ser les marquesines d’autobús, i els mòbils dels usuaris.

El seu objectiu és poder millorar la informació que es facilita a l’usuari gràcies a les dades que aquests dispositius faciliten, ja que es basa en el context i es fa a temps real. Reus ha apostat per aquest projecte de l’empresa Connect Things en el marc de la SmartCATChallenge, celebrada aquest mes de novembre al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. La SmartCATChallenge és una iniciativa de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de la Generalitat de Catalunya que potencia la creació de solucions tecnològiques innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics.


Sensors que milloren la mobilitat

Pel que fa a l’experiència de gestió de sensors, Reus ha desenvolupat aplicacions en mobilitat o ‘smart mobility’, àmbit en el qual s’ha convertit en referent. La ciutat disposa de sensors als pàrquings municipals que informen de places lliures i ocupades, fàcilment identificables pel conductor. Aquesta informació permet millorar la gestió dels aparcaments i facilita que l’usuari tingui la informació per avançat: a través d’apps que informen de l’ocupació dels diferents aparcaments. D’aquesta manera, el conductor pot planificar la seva ruta d’una manera més eficient.

Una altra experiència és la instal·lació de sensors que informen de l’estat del trànsit en punts clau. Això permet reduir el nombre de vehicles al centre urbà i es pot supervisar el trànsit en temps real amb càmeres connectades al sistema, que informen de la velocitat mitjana o el nombre de vehicles en circulació. Aquesta informació també es facilita a l’usuari a través d’unes pantalles instal•lades al carrer de manera que el conductor pot canviar de ruta en cas de congestió.

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top