Reus valora la incorporació progressiva de vehicles 100% elèctrics a la recollida de la brossa

L’Ajuntament de Reus posa en marxa aquest mes de març una prova pilot amb dos models de vehicle de recollida de la brossa 100 % elèctric. La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida, especialment al centre de la ciutat i a les zones comercials. Tot i així, aquests vehicles entraran a reforçar el servei però no substituiran als convencionals, els de combustible fòssil o de gas, almenys en els propers anys.

Els dos models que es provaran són un camió elèctric de recollida sostenible amb càrrega lateral i un vehicle auxiliar per a la recollida comercial. El camió de càrrega lateral és de 27 tones amb capacitat de 22 m3 i un rendiment de fins 200 quilòmetres d’autonomia. El motor, 100% elèctric, s’alimenta amb un pack de bateries de liti de 240 kWh de capacitat i es carrega en aproximadament 5 hores. El model també redueix significativament la contaminació acústica respecte els models de combustible fòssil. Aquest tipus de camió ja s’ha incorporat al servei en algunes ciutats de l’Estat Espanyol com Alcalà de Henares o Guadalajara, on el servei de recollida de residus està gestionat també per Valoriza.

L’altre vehicle es provarà per a fer la recollida comercial al centre de la ciutat. Aquest model de camió pesa 7,5 tones i té una autonomia elèctrica de més de 230 quilòmetres. Les primeres unitats d’aquest model van arribar a l’Estat Espanyol al mes de gener de 2023 i actualment s’està provant per a diversos usos, des del repartiment de paqueteria a altres serveis urbans. L’ús d’aquest model es calcula que pot estalviar unes 20 tones de CO2 a l’any respecte al seu equivalent de combustió.

La incorporació progressiva de vehicles elèctrics al servei de recollida de la brossa suposarà una millora afegida en la qualitat ambiental del servei; la reducció de les emissions de CO2 i també una reducció significativa de la contaminació acústica.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top