Ripoll destinarà més de 100.000 € a projectes sorgits del seu segon procés participatiu

Per segona vegada l’Ajuntament de Ripoll ha posat en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania decidís en què gastar 100.000 € del capítol 6 d’inversions i, per primera vegada, 15.000 € del pressupost de despesa corrent del pressupost Municipal.

El projecte ha constat de diferents fases, es va iniciar el mes de febrer amb un taller obert a la ciutadania per definir el reglament dels pressupostos d’enguany. Seguidament a finals del mateix més de febrer, i també com novetat d’aquesta edició, es va presentar la comissió ciutadana que, juntament amb una persona tècnica de l’Ajuntament, han coordinat el procés; el mateix dia es va presentar el reglament definitiu sorgit de la participació ciutadana. Del 4 al 25 de març els Ripollesos i Ripolleses van presentar 112 propostes, que un cop validades pels serveis tècnics van passar a la fase de votació. Trenta propostes de la partida de 100.000 € i vint-i-sis de la partida de 15.000 €. El dia 3 de maig es va finalitzar la votació, que iniciada al 5 abril, va obtenir una participació de 2.085 persones. D’aquestes, 1152 van votar de manera presencial però 81 van quedar descartades (21 per manca de dades i errors i 60 no formaven part del cens). Per tant el resultat final de vots quantificats va ser de 1071 presencials i 933 de forma telemàtica. Un resultat que representa el 22,4 %. del cens (9.268) que complia els requisits per participar. Una dada excel·lent segons comparatives realitzades amb altres municipis Catalans. L’ última fase finalitzarà en uns dies quan es porti a terme el taller de valoració del projecte tenint en compte la ciutadania, els tècnics municipals i l’equip de govern.

Recentment, a la biblioteca Lambert Mata es van fer públics els resultats d’aquesta votació. De la partida de 100.000 €, la proposta més votada amb 221 vots, ha estat un patí obert, natural i viu a l’escola Joan Maragall, amb un cost de 50.000 €, que tot i que estarà situada a les dependències d’una escola, oferirà servei per a tots els infants de Ripoll. Tenint en compte el cost d’aquesta proposta, i segons el reglament establert, els 50.000 € restants s’aplicaran a la segona proposta més votada, que amb 180 vots ha estat Un Parc Infantil, zona de pícnic i millora del jardí botànic de la zona de la Devesa del Pla.

Pel que fa a la partida de 15.000 € la proposta més votada amb 169 vots ha estat renovar la Cavalcada de reis amb un cost de 15.000 € i per tant única. Es poden consultar els resultats de totes les votacions de la partida 15.000 € en aquest document de 100.000 € en aquest.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top