Ripoll fomenta la dimensió científico-tecnòlogica dels joves amb un Campus de robòtica

El Tech Summer Campus és una iniciativa de L’Escola Vedruna i la Fundació Eduard Soler (FES) en col·laboració amb l’Ajuntament de Ripoll, l’ associació "Fem Talent" i la Universitat de Vic (UVic), que tindrà lloc a Ripoll a primers de juliol amb la finalitat de despertar la vocació científico-tecnològica als joves.

Segons afirma Jordi Munell, alcalde de Ripoll, “és una molt bona oportunitat per incentivar de manera lúdica habilitats necessàries pel futur i fomentar la dimensió científico-tecnòlogica dels joves”.

I es que les activitats que es desenvoluparan en aquest campus “permetran acostar la tecnologia d’una manera amena als nens, especialment a la robòtica, essent l'eix vertebrador sobre el que jugaran també un paper important les actituds emprenedores, l'esport, els bons hàbits alimentaris i l'anglès” comenta Anna Mates, Directora de Formació de la Fundació Eduard Soler.

Aquestes activitats estan adreçades a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i a estudiants d’ESO del municipi, la comarca i de la resta de Catalunya.

 
Un dia al Tech Summer

Les activitats començaran amb el treball de robòtica a la Fundació Eduard Soler. Durant el matí els alumnes realitzen en grups de 4 a 8 components un repte tecnològic, amb la guia de monitors especialitats de la FES i la UVic. Abans de dinar hi ha una breu activitat esportiva que ajuda a relaxar-se i a refrescar les idees.

Es dina a l’escola Vedruna, i després d’una breu parada per fer la migdiada, a la mateixa escola es fa tot el treball de difusió i comunicació dels reptes aconseguits durant el matí. Els alumnes aprendran a participar i compartir experiències a la xarxa amb sentit crític i seguretat, de la mà de monitors del centre.
 
Cada vespre els nens i nenes es preparant el seu sopar per tal de fomentar uns hàbits saludables. El food-lab serà l’espai d’elaboració de menús variats, divertits i saludables, a les instal·lacions de l’Aula d’Hosteleria del Ripollès, amb la guia dels seus monitors.

I abans d’anar a dormir una activitat a l’aire lliure ajudarà a enfortir els llaços d’amistat del grup. La llengua vehicular de la jornada serà l’anglès.

El Campus serà obert a nens i joves de tota Catalunya, amb estada a la residència municipal d’estudiants del Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll.

Més informació i inscripcions a la pàgina web  www.techsummer.cat 
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top