S’instal·len a Badalona les primeres rampes mecàniques

Aquest mes han entrat en funcionament les rampes mecàniques del carrer de Cuba, al barri de Sant Crist, les primeres que s’instal·len en un espai públic de la ciutat. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha inaugurat aquest migdia aquestes rampes que facilitaran la mobilitat dels veïns que fins ara es veien obligats a pujar per les escales i rampes de formigó per salvar l’important desnivell del carrer de Cuba.

El govern de Badalona va decidir instal·lar aquestes rampes al carrer de Cuba davant del gran nombre de ciutadans que el fan servir habitualment per fer els seus desplaçaments i perquè el pendent del carrer és del 19%. La llargària del tram de carrer que acull les rampes mecàniques és de 42 metres.

S’han instal·lat dues rampes que funcionen únicament en el sentit de pujada, i amb un replà entremig. Per als casos d’aturada de les rampes mecàniques per avaria o manteniment, el projecte també ha inclòs recorreguts fixos mitjançant rampes pavimentades i replans, de forma que l’ alternativa de pas és millor que la que hi havia abans de les obres.

Les obres de construcció de les rampes mecàniques del carrer de Cuba, que han tingut una durada de sis mesos, han servit també per renovar completament la xarxa de clavegueram, posar un nou enllumenat públic, nova jardineria i xarxa de reg, i nou mobiliari urbà com pilones i papereres. A més, s’han retirat les línies aèries de serveis existents. L’import del projecte ha estat de 653.000 euros (IVA inclòs), que ha finançat íntegrament l’Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant el seu Pla d’Actuacions de Cohesió Territorial (PACT).

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha qualificat d’històric el pas endavant que dóna l’entorn del carrer Cuba amb aquesta nova instal·lació i s’ha mostrat molt satisfet ja que, segons ha explicat, “d’aquesta manera es fa justícia amb els veïns del barri que feia més de 30 anys que demanaven una solució”. “Aquestes rampes faran una mica més fàcil la vida als veïns, especialment a la gent gran i a les persones amb mobilitat reduïda”, ha afegit.


Font: Ajuntament de Badalona
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top