S’ aprova inicialment el projecte d'urbanització de l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25 a Terrassa

La Junta de Govern, celebrada avui, ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització de l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25, situat al barri del Centre, presentat per l'empresa AMPU 2 Inversions, S.L. El projecte correspon a l'àmbit del Polígon d'Actuació PA-CSP023 i recull les obres que cal fer per obrir el nou vial per a vianants que permeti connectar el carrer de Sant Pere amb el passatge de Tete Montoliu. La connexió, que comportarà una ampliació de l'illa de vianants, es farà a través de les parcel·les situades als números 23-25 del carrer de Sant Pere i es desenvoluparà en una única fase. El pressupost de les obres és 533.317,57 euros i el termini d'execució previst, de sis mesos.  

Les obres  consistiran a enderrocar els dos edificis, que ja estan molt degradats, i a fer els treballs d'urbanització (explanar terres, pavimentar vials i espais públics), així com col·locar mobiliari urbà, plantar l'arbrat previst, fer noves xarxes de serveis de sanejament, abastament d'aigües, d'enllumenat públic, d'electricitat (baixa tensió) i d'una nova xarxa de reg. La superfície del projecte d'urbanització on s'actuarà és de 293 m², dels quals 87 m² corresponen a zones verdes (parterres, arbrat i mur vegetal) que contribuiran a naturalitzar aquest espai urbà. El desnivell que hi haurà  entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu es resoldrà amb la construcció d'una escala i un ascensor, que formarà part del projecte d'edificació.

D'altra banda, la creació d'aquest nou vial contribuirà a millorar la xarxa viària i la connectivitat amb els equipaments que hi ha al voltant del passatge de Tete Montoliu, com el Teatre Alegria, la Nova Jazz Cava, la plaça de l'Ajuntament, la plaça Didó, l'Institut del Teatre, la Sala Muncunill, o el mateix edifici de l'Ajuntament.       
          
La finca del carrer de Sant Pere, 25, que ara s'enderrocarà, té una alçada màxima de planta baixa+3, amb façana de 10 m i una superfície construïda de 1.360 m² . Mentre que la de Sant Pere, 23, és un immoble de planta baixa+2, amb pati interior i façana de 5 m, i una superfície construïda de 728  m². L'àmbit d'aquesta modificació puntual, que comprèn una finca registral formada per aquestes dues edificacions, és de 949 m².
                                       

Actuacions previstes en la modificació puntual del POUM

El Ple de febrer de 2021 va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25, que defineix l'ordenació pel que fa a qualificacions, usos i volumetries, i també incorpora els ajustos derivats de les indicacions fetes per la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona al document d'aprovació inicial, aprovat al Ple de maig de 2020.
                                                                     
La proposta de modificació puntual del POUM pretén:  

    • Mantenir l'objectiu fonamental d'interès públic d'aquest Pla, donar continuïtat al carrer de la Palla, obrint el pas pel carrer de Sant Pere fins al passatge de Tete Montoliu, i generant noves mobilitats.

    • Millorar la connectivitat de la xarxa de carrers del centre històric. El passatge de Tete Montoliu comptarà amb una edificació, però no ja de planta baixa, sinó de planta baixa+1, per afavorir que l'accés dels veïns es produeixi per aquest vial. L'alçada d'aquest cos s'ha cenyit a l'amplada del passatge i s'ha previst que la primera planta reculi 2,20 m per potenciar una sensació de major amplitud.

    • Reduir l'excessiu sostre d'ús comercial previst al PMU de 2010 i augmentar el d'habitatge, que es tradueix en un increment del total sostre màxim, fixat en 1.823 m², a diferència dels 1.470 m² previst en el Pla de Millora i en el POUM. D'aquesta manera, es fa compatible l'ús d'habitatge en planta baixa, però salvaguardant la façana comercial del cos principal (160 m²).
                                                                                                                         
Les previsions municipals és que aquest hivern es faci l'aprovació definitiva d'aquesta modificació puntual del POUM en l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25. Serà a partir de llavors quan el projecte, d'iniciativa privada, pugui tirar endavant. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top