Sabadell compta amb un nou sistema de telegestió de l’enllumenat que permet la regulació del flux de cada llumenera

Nou pas endavant cap a la màxima eficiència dels serveis públics. Al Passeig Manresa, a la Plaça de l'Àngel i al carrer de la Palanca s'ha instal·lat un sistema de telegestió de l'enllumenat que permet el control individualitzat i la regulació del flux de cada llumenera. Gràcies a aquest sistema es pot modular en detall els nivells lumínics de cada espai, tant en funció de la localització com de la franja horària.

L’adequació en detall dels nivells lumínics segons les necessitats reals suposarà un estalvi energètic que s'estima en un 30% respecte les llumeneres que no disposen de regulació de flux. L’actuació s’emmarca en el desenvolupament de l’estratègia Sabadell Ciutat Intel·ligent (Smart City).

El mecanisme aplicat en aquest cas funciona mitjançant la introducció en cada llumenera d'un petit mòdul de telegestió que, gràcies a les noves tecnologies, permet el control centralitzat de cadascuna de forma programada.

Aquest sistema s'afegeix al que ja havia estat instal·lat a Sabadell en període de proves a 32 llumeneres del barri "dels Planetes" i, en general, al sistema de regulació de flux a l'enllumenat públic que ja està implantat a gairebé el 40% dels quadres d'enllumenat de la ciutat.

Tot plegat forma part del desenvolupament de Sabadell Smart City, que vol aprofitar les noves tecnologies per ser una ciutat més eficient, més ecològica i més orientada a la ciutadania. Es tracta de donar millors serveis a un cost menor a través d’una nova manera d’enfocar la relació entre la ciutadania i el seu Ajuntament i la gestió dels serveis públics.
 

Font: Ajuntament de Sabadell
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top